Yücel'e 'Yılın Gazetecisi' ödülü

Yücel'e 'Yılın Gazetecisi' ödülü
Gazeteci Deniz Yücel ve ona destek veren arkadaşlarının kurduğu #FreeDeniz inisiyatifi medya sektörü dergisi Medium Magazin'in verdiği 'Yılın Gazetecisi' ödülünü alacak.

HABER MERKEZİ- Gazeteci Deniz Yücel ve ona destek veren arkadaşlarının kurduğu #FreeDeniz inisiyatifi, medya sektörü dergisi Medium Magazin'in verdiği 'Yılın Gazetecisi' ödülünü alacak. Silivri Cezaevi'nde bir yıl tutuklu kaldıktan sonra geçen cuma günü hakkındaki iddianamenin hazırlanmasının ardından serbest bırakılan Die Welt muhabiri Deniz Yücel yarın ödül alacak. DW Türkçe'nin haberine göre, medya sektörü dergisi Medium Magazin'in verdiği 'Yılın Gazetecisi' ödülü yarın Berlin'de düzenlenecek törenle Yücel ve onun serbest bırakılması için kurulan #FreeDeniz inisiyatifine takdim edecek.

İLGİLİ HABER: SERBEST BIRAKILAN DENİZ YÜCEL ALMANYA'YA GİTTİ

'HAKSIZ TUTUKLANAN GAZATECİLER İÇİN'

Medium Magazin jürisi, "Düşünce özgürlüğü için inatla sürdürülen mücadeleyi ve Türkiye'de haksız yere tutuklan gazetecileri onurlandırmak" amacıyla ödülün Yücel ve arkadaşlarına verildiğini açıklamıştı. Jüri ödülle ilgili kararını geçen yıl aralık ayında duyurmuştu. Bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan 44 yaşındaki Türkiye ve Almanya vatandaşı Deniz Yücel geçen cuma günü serbest bırakılmıştı.

İLGİLİ HABER: ALMAN BASINI: YÜCEL İÇİN ERDOĞAN İLE İKİ GİZLİ GÖRÜŞME YAPILDI

Öne Çıkanlar