Yüksekdağ'dan 8 Mart mesajı: Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz

Yüksekdağ'dan 8 Mart mesajı: Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz
'Her şeyden önemlisi de kadın dayanışmasının, kadın mücadelesinin sözlerini söylemeye devam ediyorlar. Bu sözler ve bu ruh olduğu müddetçe yolumuz açık, yolumuza devam edeceğiz.'

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısyla gönderdiği mesajında, "Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz, aynı bilinçte buluşuyoruz" dedi.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj gönderdi.

'YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

"Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz, aynı bilinçte buluşuyoruz. Ve ben kendimi hiç onlardan ayrı hissetmiyorum" diyen Yüksekdağ, kendi sesiyle gönderdiği mesajında şunları kaydetti:

"Eğer direnişte buluşuyorsan, onurda, emekte, özgürlükte, barış ve demokrasi isteğinde buluşuyorsan hiçbir mekan, hiçbir engel, hiçbir sınır seni engelleyemez. Ben de şuan engellenmiş olarak hissetmiyorum kendimi, hapsedilmiş olarak hissedilmiyorum. Çünkü dışarıda binlerce, on binlerce, milyonlarca sesim var, sözüm var… Benim sözlerimi söyleyenler var. İnanıyorum ki kadınlar da benim ve hepimizin ortak sözlerini söylemeye devam edecekler.  İnadın, direnişin, umudun, özgürlüğün, eşitliğin sözlerini söylemeye devam edecekler. Her şeyden önemlisi de kadın dayanışmasının, kadın mücadelesinin sözlerini söylemeye devam ediyorlar. Bu sözler ve bu ruh olduğu müddetçe yolumuz açık, yolumuza devam edeceğiz. Herkese sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum."

Öne Çıkanlar