Yüksekdağ hakkında verilen hapis cezası onaylandı

Yüksekdağ hakkında verilen hapis cezası onaylandı
Yüksekdağ'ın 'savaş dediler, inadına barış diyeceğiz' konuşmasına verilen 1 yıllık hapis cezası Antep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından onaylandı.

ARTI GERÇEK-  Kocaeli'nde tutuklu olan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 10 Ekim Ankara katliamının ardından yaptığı konuşma nedeniyle Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından  verilen 1 yıl hapis cezası Antep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından onaylandı.

Figen Yüksekdağ, 12 Ekim 2015'de Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması ve cenaze töreni sırasında yaptığı konuşma nedeniyle ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Aşağılama’ suçundan Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından  1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Yüksekdağ, ceza gerekçesi gösterilen konuşmaları, 10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Ercan Avcı ve Dilan Sarıkaya ile, katliama karşı protestolarda Adana'da polis kurşunuyla öldürülen 3,5 yaşındaki Tevriz Dora için yapılan anma ve cenaze törenlerinde gerçekleştirmişti. Konuşmasında Yüksekdağ şöyle demişti.


"SAVAŞ' DEDİLER, İNADINA BARIŞ DİYECEĞİZ"

Barış yolunda yürürken katledilenlerin anısı önünde buluştuk. Katliamda halklarımızın yürüyüşünü engellemek istediler. Ama işte yine alanlardayız. Ve devam edeceğiz, her yerde inadına barış, inadına adalet, inadına hesaplaşma diyeceğiz.

Hesaplaşacağız alçaklar iktidarı ile, hesaplaşacağız katiller iktidarı ile. Evet canımızı yaktılar, kanımızı döktüler. Kardeşlerimizin cenazelerini, parçalarını toplattılar. Ama kazanamayacaklar. Onların yürüyüşünü tamamlamak boynunuzun borcudur. Başlatılan yürüyüşü zafer ile tamamlayacağız. Katil biz değiliz diyorlar. IŞİD çetelerine düne kadar 3-5 heyecanlı çocuk diyen siz değil miydiniz. Katilsiniz, Fail devlet dediğimizde bize saldırıyorlar. Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç'un failleri nerede? Halkın katledilmesinin önüne geçmeye çalışanlara saldırıyorlar. Ama bizler sorumluları biliyoruz ve aşağı indireceğiz. Hep beraber indireceğiz. Katliamı azmettiren, önünü açan ortada. Sorumlular 7 Haziran sonrasında sonuna kadar savaş diyenlerdir.

Bu katliamlar karşısında sonuna kadar "inadına barış" diyeceğiz. Onlar savaşın en kalleş, en kanlı yöntemleri ile gelmeye devam ediyor. Bugün burada 3 cenaze kaldırıyoruz. Dün 5 yaşında katledilen Tebriz Dora'nın katili değil misiniz? Tüm insanların gözünün içine baka baka 'katlettik katledeceğiz' diyorlar. Cevabımız ne mi? Direneceğiz, Saray'a biat etmeyeceğiz. Koltuğuna yüz sürmedik, sürmeyeceğiz. Halklarımız sahipsiz değildir. İnadına birlik diyeceğiz, 'Savaş' dediler inadına 'barış diyeceğiz. Gücümüzü kandan baruttan bombadan almıyoruz. Emekten barıştan halklarımızdan alıyoruz. Gözümüzü bir an bile kırpmak yok, şehitlerimizin anısı önünde bir kez daha minnetle eğiliyorum. Yüreğimizdeki acı onları yakacak, buna inanın, güvenin."

Öne Çıkanlar