Yüksekdağ ve Demirtaş’tan kongreye mesaj: Nuh’un Gemisi yanaşıyor limana

Yüksekdağ ve Demirtaş’tan kongreye mesaj: Nuh’un Gemisi yanaşıyor limana
'Zindandayız şimdi, ama bilin ki yüreğimiz yangın yeri.'

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, kongreye gönderdiği ortak mesajlarında, HDP'yi Nuh'un Gemisi'ne benzeterek, "Bu gemi şimdi, yeryüzünün bütün renklerini bağrında taşıyan yolcularıyla birlikte yeni yaşamı kurmak üzere ağır ağır yanaşıyor limana" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, partinin 4’üncü Olağan Kongresi’ne ortak mesaj gönderdi.
 
Yüksekdağ ve Demirtaş’ın "Yolun açık, rüzgarın bol olsun Halkların Demokratik Partisi!" başlıklı mesajı şöyle:  
 
"Partimizin Dördüncü Olağan Büyük Kongresi Divanını, değerli delege arkadaşlarımızı, yurtiçinden ve yurtdışından dayanışma duygularıyla katılan saygıdeğer konukları, elçiliklerin ve basının değerli temsilcilerini ve sevgili halkımızı yüreğimizin olanca sıcaklığıyla selamlıyor, kongremizin başarılı geçmesini diliyoruz.
 
Partimiz HDP, kurulduğu günden bu yana Türkiye halklarının, ezilenlerinin büyüyen umudu haline geldi. Ortadoğu’ya yönelik emperyal müdahalelerle derinleşen mezhep, din ve kimlik çatışmaları… Savaşların ve işgallerin yarattığı yıkım... Sınırsız sömürünün yol açtığı açlık ve yoksulluk; evsiz, yurtsuz kalıp mülteci durumuna düşen on milyonlar... Acıyla yoğrulmuş bir coğrafya... Giderek katmerleşen umutsuzluk, çaresizlik... Paramparça edilmiş bir toplum ve kapkaranlık bir gelecek…
 
İşte böylesi kaotik bir ortamda bütün ışıltısıyla yeşerdi HDP’nin görkemli ağacı. Her bir dalında farklı bir sesin, farklı bir rengin tınısı, her bir yaprağında umudun, direnişin, zaferin müjdesi. Kasırganın, selin, tufanın ortasında ayakta kalmış bir ‘NUH’UN GEMİSİ’. Bu gemi şimdi, yeryüzünün bütün renklerini bağrında taşıyan yolcularıyla birlikte yeni yaşamı kurmak üzere ağır ağır yanaşıyor limana.
 
Biliyoruz, yolculuk çok çetin geçti, gemimiz ağır darbeler aldı. Kaptanlarımız tutuklandı, deneyimli mürettebatımızla birlikte. Ama bilmezler ki her bir yolcusu birbirinden dirençli, her biri birbirinden kuvvetli bu geminin. Ne kaptan köşkü boş kaldı ne de makine dairesi. Milyonları durdurmaya gücü yetmeyen Nemrut’un partisi daha şimdiden üç parçaya bölündü ama NUH’UN GEMİSİ dimdik ayakta yek vücut bir şekilde menziline süzülüyor kararlılıkla.
 
Bu gemiyi inşa edene de yürütene de aşk olsun. Bu uğurda toprağa düşene de esir düşene de selam olsun. Bu gemi limana varacak demiştik, evvel Allah sözümüz söz olsun. Şimdi hedef halkın iktidarını kurmaktır artık, hepimizin yolu açık olsun.
 
YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ
 
Zindandayız şimdi, ama bilin ki yüreğimiz yangın yeri. Biz direnmeyi sizden öğrendik gençler. Dik durmayı sizlerden kadınlar, analar. Umudu gözlerinizde gördük, isyan seslerinin yankılandığı meydanlarda. İlle de sevdik sizi ve çok çok özledik hepinizi.
 
Yüreğimiz, ruhumuz sizlerle. Sözümüz, kalemimiz, dualarımız sizinle. Her birinize ayrı ayrı, kucak dolusu selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Eşbaşkanlarımızı, tüm parti yönetimini kutluyor, dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.
 
Yolun açık, rüzgarın bol olsun Halkların Demokratik Partisi!
 
Rêya te vekirî, bayê te gur be Partiya Demokratîk a Gelan!
 
An serkeftin an serkeftin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar