Yüksekova'da 10 yıl aradan sonra üniversite sınavı yapıldı

Yüksekova'da 10 yıl aradan sonra üniversite sınavı yapıldı
İlçedeki öğrenciler 2011 yılından beri farklı ilçelerde bulunan sınav merkezlerine gidiyordu.

Hakkari Yükseova’da öğrenciler 10 yıl aradan sonra ilk kez bulundukları ilçede üniversite sınavına girebildi. İlçede altyapı ve ‘güvenlik’ gerekçesiyle 2011 yılından bu yana üniversite sınavı yapılmıyordu.

7 bin 300 öğrenci bu yıl kendi ilçelerinde bulunan 36 okulda YKS’nin birinci oturumu için soruları yanıtladı.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise ilçede YKS yapılmasına dair, "Öncelikle sınavların Yüksekova’ya alınmasında başta kaymakamımız Osman Doğramacı olmak üzere mülkü amirlere ve emeği geçen herkese Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak teşekkür ederiz. Farklı illerde sınava girmenin stresinin yanı sıra konaklamada ve ulaşımda da sıkıntı çeken öğrencilerin derdine derman oldular. Öğrencilerimizin, emeklerinin karşılığını alacağı adil bir sınav olmasını diliyorum. İlçemizde gerçekleştirilen bu sınavda öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu. 

Üniversite adayı Vedat Yalçın ise "Derecik’ten geliyorum. Yüksekova’da sınavın olması çok güzel. Diğer şehirlere gittiğimizde masraflarımız çok oluyordu. Çok heyecanlıyım, yetkililere de teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar