Yunanistan: 10 vatandaşımız Rusya'nın hava saldırısında öldürüldü

Yunanistan: 10 vatandaşımız Rusya'nın hava saldırısında öldürüldü
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırısında 10 vatandaşının hayatını kaybettiğini açıklayarak, bombardımanın derhal durmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna'da Rusya'nın saldırısında 10 Yunanistan vatandaşının hayatını kaybettiğini açıklayarak, Rusya'ya "bombalamayı derhal durdurma" çağrısı yaptı.

AA’nın haberine göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Bugün Mariupol yakınlarında Rus hava saldırılarında Yunan kökenli 10 masum sivil öldürüldü. Bombalamayı derhal durdurun!" diye açıklamasında bulundu.

Haberde ayrıca Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun da "Ukrayna'ya karşı bu savaşın tüm kurbanları için olduğu gibi Rus bombardımanlarında hayatını kaybeden soydaşlarımızın da ölümünden duyduğum derin üzüntüyü ifade ediyorum. Kurbanların ailelerine baş sağlığı diliyorum. Acıları bizim de acımızdır" açıklamasında bulunduğu aktarıldı.

RUS ELÇİ YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILARAK SALDIRI KINANMIŞTI

Yunanistan Dışişleri Bakan Nikos Dendias'ın talimatıyla Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris Rusya'nın Atina Büyükelçisini telefonla arayarak bakanlığa çağırmıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın, Yunan asıllıların yoğun yaşadığı Mariupolis'in kuzeyindeki Bugas ve Sartana köylerine düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar