Yunanistan'da okullarda 'Delta' alarmı

Yunanistan'da okullarda 'Delta' alarmı
Bilim insanları 50 bin çocuğun Covid'e yakalanmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Yeni öğrenim yılının başladığı Yunanistan’da ilk ve orta dereceli okullarda Covid-19 alarmı verildi. Yunanistan genelinde son yedi gün içerisinde binlerce çocukta Delta varyantının saptanması uzmanlarla beraber hükümeti hareketlendirdi. Yunanistan hükümeti çocuklara da korona aşısı yapılması için işlemleri hızlandırma kararı aldı. 

Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre, Yunanistan medyasına bugün yansıyan bilgilere göre 6–13 Eylül arasında ülke genelinde 3 bin 194 çocukta korona virüsü tespit edildi. Bazı basın kuruluşlarına göre yeni vakaların çoğunluğu Delta varyantından kaynaklanıyor.

Yunanistan genelinde binlerce çocuğu etkileyen Delta varyantı, ebeveynlerin kendilerinin uyguladığı testler ve hızlı test süreçleriyle tespit edildi. Yeni eğitim yılının geçtiğimiz günlerde başladığı ülkede çocuklar, ilk ve orta dereceli tüm eğitim kurumlarına üç günde bir tekrarlanan korona testleriyle kabul ediliyor. 

Delta mutasyonunun çocukları etkilemesi Yunanistan’da bilim insanlarını da endişelendiriyor. Ulusal ölçekte yayın yapan Mega Televizyonu’na konuşan tanınmış bilim insanı ve doktor Nikos Tzanakis ilerleyen süreçte ülke genelinde 300 ila 500 çocuğun hastanelerde tedavi altına alınabileceği uyarısında bulundu. 

Okulların kapalı olduğu süreçte, bir haftalık bir dönemde 3 binin üzerinde vakanın tespit edildiğine işaret eden Tzanakis, alınan önlemlerin ve aşılama kampanyasının istenilen sonuçları vermemesi durumunda ülke genelinde 30 bin ila 50 bin çocuğun Delta mutasyonuyla mücadele etmek durumunda kalacağını söyledi.

MİÇOTAKİS'TEN AŞI TALİMATI

Binlerce çocukta çok kısa sürede korona virüsünün tespit edilmesi üzerine Başbakan Kiryakos Miçotkis de 12 yaş üstü çocuklara korona aşısı yapılması için düğmeye bastı. Miçotakis'in direktifi doğrultusunda önümüzdeki günlerde 12-17 yaş diliminde aşı işleminin hızlandırılması hedefleniyor.

Aşılama kampanyasının hızlı bir şekilde yol kat edebilmesi için Yunanistan genelinde çocuk doktorları da devreye giriyor. Yunanistan Sağlık Bakanlığı çocuk doktorlarının korona aşısı yapması için gerekli izni vermiş durumda. Bu şekilde önümüzdeki günlerde ülke genelinde 3 bin 500 özel çocuk doktoru korona aşısı uygulama işlemlerini başlatacak.

Öne Çıkanlar