Yunanistan'daki yangında evi yananlara 150 bin euro'ya kadar destek

Yunanistan'daki yangında evi yananlara 150 bin euro'ya kadar destek
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, orman yangınlarında evlerini kaybedenlere 150 bin euro'ya kadar ödeme yapılacağını, çiftçilere de 4 bin euro'luk yardım sağlanacağını duyurdu.

Komşu Yunanistan'da yangın söndürme çalışmaları dokuzuncu günüde devam ederken, Başbakan Kiryakos Miçotakis, orman yangınlarından etkilenenleri desteklemek için bakanlar kurulu toplantısında kararlaştırılan maddi yardımları açıkladı. Yangınlarda, evlerini ve mülklerini kaybedenlere 150 bin euro'ya kadar ödeme yapılacağını duyuran Miçotakis, çiftçilere de 4 bin euro yardım verileceğini söyledi. Ayrıca, 500 euro'luk kira desteği sağlanacağı belirtildi.

Bu kapsamda, yangından etkilenen şirketlerin zararının yüzde 70'i devlet tarafından karşılanacak ve felaketzedeler vergi yükümlülüklerinden muaf tutulacak. Ülke genelinde hasarın gözden geçirilmesi için Evia'da devam eden yangınların söndürülmesinin bekleneceğini aktaran Miçotakis, söz konusu uygulamaların 18 Ağustos'tan sonra devreye girecek arogi.gov.gr platformuna yapılan başvurular üzerine uygulamaya sokulacağını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde, 'yangınla mücadelede gösterilen başarısızlıktan ötürü' özür dileyen Miçotakis, zararın telafisi için 500 milyon euro hacminde ek kaynak ayrılacağını duyurmuştu. Yunanistan Başbakanı, "Evlerini ve mülklerini yanarken gören vatandaşların acısını anlıyorum. Yapılan her yanlış tespit edilecek ve gerekli durumlarda sorumluluklar dağıtılacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

Öne Çıkanlar