İddia: Yunanistan sınırında 135 kilometrelik tanksavar hendek

İddia: Yunanistan sınırında 135 kilometrelik tanksavar hendek
Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından inşa edildiği iddia edilen hendeğin kara sınırı boyunca, uzunluğunun 135 kilometre; genişliğinin 32, derinliğinin ise 7 metre olduğu belirtildi.

Yunanistan ordusunun Batı Trakya'da iki Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır hattını oluşturan Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladığı belirtildi. Haberi Batı Trakya'daki Dedeağaç ilinde yayın yapan evrosnews haber sitesi duyurdu.

Haberde Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınır hattının Sofulu Köyü bölgesinde 12 yıldan bu yana belirli aralıklarla devam eden Silahlı Kuvvetler tarafından tanksavar hendeğin yapım çalışmalarına yoğun bir şekilde hız verildiği belirtildi. Bölgede onlarca askeri kamyon ve iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bu hareketliliğin Dedeağaç (Evros) ili ile Kumçiftliği köyleri arasındaki ulaşımı sağlayan karayolundan rahatlıkla gözlemlendiği belirtildi.

SICAK ÇATIŞMAYA HAZIRLIK

Yunanistan'ın bu askeri hareketlilikle olası bir sıcak çatışmada Türkiye tarafından Kara Kuvvetlerinin Yunanistan tarafına geçmesinin engellenmesi hedeflendiğini aktaran evrosnews'te şu ifadeler yer aldı:

"2010 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Korgeneral Frangos Frangoulis'ten ilham alan bu proje, özel olarak bir Silahlı Kuvvetler mühendisi tarafından inşa ediliyor ve kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Ülkenin savunması ve tanklarla herhangi bir Türk işgali girişiminin önlenmesi için bu hendek çalışması çok önemli bir yere sahip."

Öne Çıkanlar