Yunanistan, Türkiye'de gözaltına alınan Yunan polisle ilgili bilgi istedi

Yunanistan, Türkiye'de gözaltına alınan Yunan polisle ilgili bilgi istedi
Yunan polisin, yanındaki bir kadınla birlikte seyahat ederken Edirne'de yanlışlıkla askeri bir bölgeye girdikleri, bu nedenle gözaltına alındığı belirtildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye’de bir yanındaki kadınla birlikte gözaltına alınan polisle ilgili resmi makamlardan bilgi istediği öğrenildi.

Yunan basınına yansıyan haberlere göre Yunanistan'ın kuzeydoğusunda Türkiye sınırındaki Evros bölgesinden olduğu belirtilen polis ve yanındaki kadının İstanbul'a yaptıkları seyahat sırasında yasak bölgeye girmeleri üzerine gözaltına alındı.

Ekathimerini gazetesi polis ve kadının tam olarak nerede gözaltına alındığının bilinmediği, olayın Yunanistan sınırındaki Edirne'de de yaşanmış olabileceğini yazdı.

YUNAN BASINI: YANLIŞLIKLA ASKERİ BÖLGEYE GİRMİŞ

Euronews’in aktardığı habere göre Ekathimerini gazetesi, henüz doğrulayamadıkları haberlere göre yanlışlıkla Meriç Nehri yakınındaki bir askeri bölgeye giriş yaptığı sanılan kişilerin "gümrükle ilgili bir suçtan gözaltına alındığını" aktardı. Gazeteye göre polisin gözaltına alındığı bilgisi işe dönmemesi üzerine öğrenildi.

'TÜRKİYE’YE SEYAHAT İZNİ VAR'

Haberlerde, 41 yaşındaki polis memurunun Türkiye'ye seyahat eden bir emniyet mensubu olarak kurallar gereğince özel seyahat izninin bulunduğu belirtildi.

DHA ise gözaltındaki Yunan polisin isminin Valasoudis Manolis olduğunu açıkladı. Ajans, Doyran Köyü yakınlarındaki askeri yasak bölgeye girmekten dolayı jandarma tarafından gözaltına alınan Manolis ve yanındaki kişi hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar