Yunanistan Türkiye'yi NATO'ya 'şikâyet etti'

Yunanistan Türkiye'yi NATO'ya 'şikâyet etti'
Ege'deki hava sahası ihlalleri nedeniyle Türkiye'ye tepki gösteren Miçotakis, 'Bir NATO müttefikinin bu tarz davranışının kabul edilemez' dedi.

Yunanistan, Türkiye'yi son günlerde Ege Denizi'nde hava sahası ihlallerini artırmakla suçlayarak NATO'ya 'şikâyet etti'. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara'ya 'savaş uçaklarıyla hava sahası ihlallerine son verme' çağrısında bulunarak, bu durumun 'Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle kritik bir zamanda NATO birliğinin altını oyduğunu' savundu.

Miçotakis, "Bir NATO müttefikinin bu tarz davranışının kabul edilemez olduğunu NATO Genel Sekreteri'ne açıkça söyledim" dedi. Yunanistan Başbakanı, "Bu durum Avrupa güvenliğinin yanı sıra Rusya'nın Ukrayna'da devam saldırganlığıyla karşı karşıyayken NATO üyelerinin birlik içinde olması gereken bir zamanda birliğin altını oyuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uçuşlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la geçen yaptıkları görüşmede kaydedilen ilerlemeye zarar verdiği yorumunu yapan Miçotakis, Ankara'ya 'uçuşlara derhal son verme' çağrısı yaptı.

Miçotakis, Türkiye'nin AB tarafından Rusya'ya dayatılan yaptırımlara katılmadığına da dikkat çekerek, "AB ailesine katılmak isteyen bir ülkenin tipik davranışı bu değil" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı dün de, Türkiye'nin Ege'deki uçuşlarını Büyükelçi Burak Özügergin nezdinde protesto etmiş, bu uçuşları 'kabul edilemez bir provokasyon' olarak nitelemişti. (Kısa Dalga)

Öne Çıkanlar