Yurt sahibinden skandal iddia

Yurt sahibinden skandal iddia
'Yangın tüplerini ölen çocuklar boşaltmıştır.'

Ezgi GÖRGÜ

ARTI GERÇEK - Aladağ'da Süleymancılara ait cemaat yurdunda 29 Kasım 2016'da çıkan yangında 11'i kız öğrenci ve bir çalışanın hayatını kaybetmişti. Yurt faciasının 3. duruşması bugün görülüyor. Davada 6 kişi tutuklu yargılanıyor.

Adana'daki Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın sosyal medya hesabından aktardığı bilgiye göre duruşmada yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi talep edildi. Tanal, mahkemede CMK'ya aykırı olarak mahkeme heyeti duruşma salonuna gelmeden önce katibin kimlik tespiti yaptığı ve müşteki ve izleyicilerin salona alınmasında sıkıntı yaşandığı bilgisini paylaştı. Gazetecilerin de salona giremediği duruşmada mikrofon olmasına rağmen kapalı olduğu, heyetin sesini duyamayan ailelerin de azarlandığı belirtildi. Mahmut Tanal, Twitter hesabından yurt müdürünün ifadesinde yangın tüplerinin dolu olduğunu ve ölen çocukların yangın tüplerini boşalttığını söylediğini yazdı. 

'SALON 40 KİŞİLİK! DAHA BÜYÜK BİR SALONA İHTİYAÇ VAR'

CHP'li Tanal, duruşma salonunda 40 kişilik yer olduğunu, salonun küçüklüğünden dolayı müştekilerin bile içeri alınamadığını aktarırken, Anayasa'nın 141 maddesi uyarınca aleniyetin gerçekleşmesi için büyük salonda duruşmanın yapılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve eski CHP İstanbul milletvekili Melda Onur'un da takip ettiği duruşmada her aileden bir kişinin salona alınmasından sonra tutuklu sanıklar alındı. Savcının mütalaasını yüksek sesle okumadığı için, müştekiler savcının sesini duymadığını söyledi. Çocukları ölen müştekilerin ayakta, sanıkların ise oturduğunu yazan Mahmut Tanal, "Şimdi bu nasıl eşitlik? Bu nasıl adalet?" diye sordu. 

YURT MÜDÜRÜ: İTFAİYE SUÇLU

Yurt sahibi yangının sabotajdan olduğunu iddia ederken yangın tüplerinin dolu olduğunu, ölen çocukların da yangın tüpünü boşalttığını söylediğini aktaran Mahmut Tanal, yurt müdürünün "İtfaiye ekibi hiç yoktu. Gelenlerde 55-60 yaşındaydı. İtfaiye suçlu" dediğini ekledi.

 

Öne Çıkanlar