'Yurtlar cemaatlerin elinde'

'Yurtlar cemaatlerin elinde'
CHP, 11 çocuğun yanarak can verdiği Aladağ yurt faciasında Meclis'in hazırladığı rapora şerh düştü: Yurtlar Süleymancılar, Menzil, İsmail Ağa, Nurcular ve Nakşibendiler'in elinde

GÜNCEL- 11'i çocuk 12 kişinin yanarak can verdiği Aladağ'daki yurt yangını ile ilgili Meclis tarafından hazırlanan rapora şerh düşen CHP, yurtların kontrolünün tarikat ve cemaatlarde olduğunu savundu.

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre, Meclis Aladağ Araştırma Komisyonu sözkonusu yangın ile ilgili raporunu hazırladı. Ancak CHP'li üyeler Gaye Usluer, Rıza Yalçınkaya, Gülay Yedekçi ve Mustafa Balbay rapora şerh düştü. Şerhte, komisyon üyelerin ve kurumların AKP yanlısı oldukları, olayla ilgili gerçek muhatapların dinlenmediği belirtildi. 

Şerhte ayrıca, yurt yangınından sonra delillerin toplanamaması için yurdun enkazının yıkıldığı belirtildi. Bu konuda CHP'nin itirazları ise dikkate alınmadı. CHP'ye göre bunun nedeni ise, yangında sorumluluğu olduğu düşünülen kişi ve kurumların AKP ile kirli ilişkilere sahip olması ve bu nedenle de korunmaları. 

YURTLAR CEMAAT VE TARİKATLARA TESLİM

Şerhte dikkat çeken önemli noktalardan biri de, bir dönem Gülen grubuna ait olan 800'den fazla yurdun halihazırda Süleymancılar, Menzil, İsmail Ağa, Nurcular ve Nakşibendiler gibi başka tarikat ve cemaatlere devredildiği iddiası. Bunun sadece sözkonusu yurtlar ile değil ülke genelinde tüm yurtlarda geçerli bir durum olduğu da şerhte belirtildi.

Aynı zamanda, Süleymancılar cemaatinin Adana genelinde 80 kadar yurdu olduğu ve bu yurtların 6'sının Aladağ'da olduğu belirtilirken, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP ile ilişkileri yeniledikleri, tasfiye edilen 'FETÖ'den doğan boşluğun bir kısmının bunlarla doldurulduğu da yapılan yorumlar arasındadır.

Yurt yangını sonrası ailelerin tehdit edildiği, yanısıra para teklifi ile meselenin üzerinin örtülmeye çalışıldığı da CHP'nin iddiaları arasında. 

Öne Çıkanlar