'Taklit ürünler listesinin akabinde Pakdemirli Cumhurbaşkanı’nın affına mazhar oldu'

'Taklit ürünler listesinin akabinde Pakdemirli Cumhurbaşkanı’nın affına mazhar oldu'
Taklit ve tağşiş ürünler listesini inceleyen CHP’li Başevirgen 'Bir kamu kurumunun başka bir kurumu ifşası birilerinin hoşuna gitmemiş olabilir mi?' diye sordu. Pakdemirli'ye dikkat çekti.

Ekonomik kriz ve artan gıda fiyatları yurttaşları ucuz ürünlere yöneltirken, piyasada satışa sunulan bu malzemelerin sağlık açısından ise güvenilirliği tartışma konusu oldu. Gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen 559 parti ürün nedeniyle toplam 371 firmaya ceza kesilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünler listesini CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen incelemeye aldı.

Cumhuriyet’in haberine göre alkollü içeceklerde etil alkol yerine "tersiyer butil alkol" kullanılıyor, bunlar böbrek ve karaciğere zarar veriyor. Baldaki incelemede ise baldan çok şeker çıktı. Tereyağına ve yoğurda bitkisel yağ katıldı, tulum peynirinden nişasta bulundu. Fazla para verip keçi sütü alanlar yine inek sütü içti. Manda kaymağından da inek sütü tespit edildi. Baharat ve bitki çaylarında ise gıda boyası bulundu. Çikolata ve kakao ürünlerinde sildenafil tespit edildi. Zeytinyağından trans yağ ve düşük kaliteli tohumların yağı çıktı. Kırmızı ette kanatlı hayvan eti tespit edildi. Kuşbaşı pidede ise tavuk eti belirlendi. Dönerde insan sağlığına zararlı soya bitkisi, domuz, at, eşek gibi tek tırnaklı hayvanların eti kullandı.

CHP’Lİ VEKİL ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da alışveriş yaptığı ve ucuz bulduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin koyun tulum peynirinde inek sütü bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir buçuk yıl sonra geçtiğimiz hafta yayımladığı taklit ve tağşiş ürünler listesini CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen incelemeye aldı. Başevirgen, ekonomik krizdeki yurttaşın bu ucuz ürünlere yöneldiğini söyledi. Özellikle aşırı fermente olmuş ve elde kalmış peynirlerin eritilerek tulum peynirine dönüştürülebildiğine işaret eden Başevirgen, "İstenilen aromayı kazanması için de hileli bu ürün koyun tulum peyniri ile karıştırılarak piyasaya sürülebiliyor" dedi.

‘LİSTENİN YAYINLANMASININ ARDINDAN BAKAN CUMHURBAŞKANININ ‘AFFINA’ MAZHAR OLDU’

Başevirgen, "Tesadüf müdür bilinmez, bu listenin ifşa edilmesinin hemen akabinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı’nın affına mazhar oldu. Bir kamu kurumunun başka bir kurumu ifşa etmesi birilerinin hoşuna gitmemiş olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar