SİHA saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Gulo’nun heykeli yapıldı

SİHA saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Gulo’nun heykeli yapıldı
9 Kasım 2021 tarihinde Türkiye’nin SİHA saldırısında katledilen Qamişlo'lu 85 yaşındaki Yusuf Gulo’nun heykeli yapıldı.

Qamişlo'nun batısında bulunan Hilêliyê Mahallesi'nde Türkiye'nin 9 Kasım 2021 tarihinde Silahlı İnsansız Hava Aracı’yla (SİHA) yaptığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gulo ailesinden 85 yaşındaki Yusuf Gulo’nun heykeli yapıldı. Gulo’nun heykelini 34 yıllık arkadaşı heykeltıraş Emin Ebdo yaptı.6 Ocak’ta heykeli işlemeye başlaığını söyleyen Emin Ebdo, heykelin boyunun Gulo’nun boyunun iki katı olduğu belirtti.

Mezopotamya Ajansı’nın ANF’den aktardığı habere göre Ebdo, "Normalde bu tarz heykellerin 6 ayda bile bitmesi zordur. Kış, soğuk demeden çalıştık, çünkü büyük bir heyecan ve coşkuyla yaptık. Son aşamasındayız. 3 metre 25 cm ve kaidesi bir buçuk metre olan heykel" dedi.

 YUSUF GULO KİMDİR?

Haberde saldırıda Qamişlo'nun köklü ailelerinden Gulo ailesinden 85 yaşındaki Yusuf Gulo ile torunları Mazlum ve Mihemed Gulo yaşamını yitirdi. Gulo ve torunları Qamişlo’da bulunan Delil Saruxan Şehitliğinde on binlerce kişinin katıldığı bir tören ile toprağa verildi. Yusuf Gulo, 1980'li yıllarda PKK ile tanıştı. Yusuf Gulo, bu yıllarda hem Suriye'de hem de Lübnan'da birçok kez PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Gulo ailesinin PKK'ye katılan 5 üyesi farklı tarihlerde yaşamını yitirdi. Rojava Devrimi sürecinde de en ön saflarda yer alan Gulo'nun 8 çocuğu yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar