Yüzlerce BEDAŞ işçisi DİSK'e geçti: Artık yumruk olma zamanı

Yüzlerce BEDAŞ işçisi DİSK'e geçti: Artık yumruk olma zamanı
DİSK Genel Merkezi önünde toplanan yüzlerce işçi sendikalarından istifa edip DİSK/Enerji-Sen'le yola devam etme kararı aldı.

Cengiz Holding’e bağlı Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde (BEDAŞ) çalışan yüzlerce işçi dün yapılan bir törenle TÜRK-İŞ’in TES-İŞ Sendikası’ndan istifa edip DİSK’e bağlı DİSK/Enerji-Sen’e üye oldu. Toplu istifa öncesi Cengiz Holging işçilerin DİSK’e geçmemesi için iş giriş-çıkışı yaparak hatalı başvuru yapılmasını sağlamıştı. Dün BEDAŞ işçileri DİSK Genel Merkezi’nde toplanarak konfederasyon değiştirdi.

‘ARTIK YUMRUK OLMA ZAMANIDIR’

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu da DİSK binası önünde işçilere seslenerek "Artık yumruk olma zamanıdır. Taşerondaki çalışmayı arar hale geldi işçiler. Beraber mücadele verip hep birlikte kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, DİSK binası önünde yaptığı konuşmada iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçileri anarak söze başladı. Keskin, "BEDAŞ'ta Enerji-Sen'in bayrağını enerji işçileriyle beraber en yukarıya dikeceğiz demiştik, hepinize teşekkür ediyoruz" dedi. 

‘YOLUMUZUN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORUZ’

Enerji işçileri ise "Bundan sonraki umudumuz DİSK'le beraber yürüyerek daha iyi günlere, daha iyi çalışma ve maaş şartlarına sahip olmaya çalışıyoruz. Yolumuzun doğru olduğuna inanıyoruz, sonuna kadar bu yolda ilerlemeyi düşünüyoruz" dedi. İşçiler ellerinde "Enerji işçileri insanca yaşam, güvenceli iş için örgütleniyor" yazılı pankartla "Direne direne kazanacağız", "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganları attı

NEDEN DİSK’İ TERCİH ETTİLER?

DİSK binası önünde yapılan konuşmada "İşçi sınıfının evine gelen, enerji işçilerinin evine gelen, DİSK’e gelen enerji işçilerine selam olsun. Hoş geldiniz. Şehirlerimizi, yaşamlarımızı aydınlatan enerji işçileri bugün burada sarı sendikacılığa karşı haklarını savunmak için bir araya geldi" denildi. İşçiler konuşmayı alkışladı.

Bir enerji işçisi isee neden DİSK’i tercih ettiklerini şu şekilde anlattı:

"Sarı sendika TES-İŞ’ten sonra Enerji-Sen’e üye olmaktan dolayı daha güçlü, onurlu ve dik durabiliyoruz artık işverene karşı. Bu da bizi çok umutlandırıyor. Tekrardan işçi haklarımızı alabileceğimize inancımız yükseldi. DİSK’e bundan dolayı teşekkür ediyoruz, bizim yanımızda, işçinin yanında, haklının yanında olduğu için.

"Bundan önceki toplu sözleşmelerdeki herhangi bir artıyı hiçbir zaman göremedik. Bu sebeple biz DİSK’e, gerçek, doğru sendikaya üye olmayı tercih ettik. Bundan sonraki umudumuz DİSK’le beraber yürüyerek daha iyi günlere, daha iyi çalışma ve maaş şartlarına sahip olmaya çalışıyoruz. Yolumuzun doğru olduğuna inanıyoruz, sonuna kadar bu yolda ilerlemeyi düşünüyoruz." (Sendika.org)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar