Yüzüne kimyasal madde atılan kadın: Onun ev hapsi bitti, hayati tehlikem devam ediyor

Yüzüne kimyasal madde atılan kadın: Onun ev hapsi bitti, hayati tehlikem devam ediyor
S.S’nin yüzüne kimyasal madde atan Soner Bolat’a verilen ev hapsi cezası kaldırıldı. S.S can güvenliği olmadığını belirterek, ‘Onun ev hapsi bitti, benimki başladı’ dedi.

Ankara'da, işe giderken önünü kestiği S. S.'yi silahla tehdit edip, yüzüne kimyasal madde atarak yaralayan ve 21 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Soner Bolat'ın ev hapsi, çalışamadığı ve hayatını idame ettiremediği gerekçesiyle mahkemece kaldırıldı. Yüzünde yanık izleri oluşan S. S., karara tepki göstererek, "Onun ev hapsi bitti, benimki başladı. Benim hala hayati tehlikem devam ediyor. Belki bu beni son görüşünüz, son konuşmam. Yarın belki çok geç olabilir. Bir an önce tutuklanmasını ve ceza almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

S. S., gördüğü şiddet nedeniyle 4 yıl önce ayrıldığı Soner Bolat'ın bir araya gelme isteğine olumsuz cevap verdi. Bolat, bunun üzerine 5 Ocak'ta işe giderken S. S.'nin yolunu kesip, silahla tehdit etti. Soner Bolat, kaçmaya çalışan S. S.’nin yüzüne, cebinden çıkardığı şişede bulunan kimyasal madde lavabo açıcıyı attı. Yaralanan S. S., Bolat'ın elinden kurtularak hastaneye gitti, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Soner Bolat, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

21 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

DHA’da yer alan haberde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanırken, Soner Bolat hakkında 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı' ve 'silahlı tehdit' suçlarından 21 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Soner Bolat'ın, 5 Ocak'ta iş yerine gitmek için evinden ayrılan S. S.'nin yolunu kestiği ve belindeki ruhsatsız silahı göstererek, "Senin bugün işin bitecek, benden kurtulamazsın, seni öldüreceğim" dediği belirtildi. Bolat’ın, daha sonra kaçmaya çalışan S. S.'yi yakalayarak yakındaki parka götürdüğü ve üzerindeki kimyasal madde lavoba açıcıyı yüzüne attığı, genç kadının yüzünde ikinci derece yanık ve lekeler oluştuğu aktarıldı.

ŞİDDET UYGULAYAN BOLAT’IN EV HAPSİ KALDIRILDI

Sanık Soner Bolat, iddianamenin kabul edildiği Ankara 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvurarak, çalışamadığı ve hayatını idame ettiremediği için konutu terk etmeme adli kontrolünün kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın talebini kabul ederek, adli kontrol tedbirini kaldırdı.

'SENİN BUGÜN İŞİN BİTECEK' DEDİ

S. S., karara tepki göstererek, olay günü sabah işe gitmek için evden çıktığı sırada Bolat'ın önünü kestiğini anlatarak, "Pusuda bekliyormuş, bir anda yokuştan aşağı inerek silahı doğrulttu ve 'Senin bugün işin bitecek' dedi. Ben korkuyla eve doğru koşmaya başladım ve ayağım takılarak düştüm. Geldi ve kaldırdı, 'Gideceğiz, benimle geleceksin' dedi.

Öne Çıkanlar