Zara'nın koltuğuna Louis Vuitton oturdu

Zara'nın koltuğuna Louis Vuitton oturdu
İspanyol tekstil devi Inditex'in sahibi Ortega, küresel milyarder sıralamasında üç sıra düştü, Louis Vuitton'un sahibi Arnault, Avrupa'nın en zengini oldu.

EKONOMİ - Zara markasıyla hızlı modanın başını çeken İspanyol tekstil devi Inditex'in Amancio Ortega, şirket hisselerinin son üç yılın en düşük düzeyine gerilemesi nedeniyle cuma günü 4.3 milyar dolar, yıl başından itibaren ise 7 milyar dolar kaybetti. Ortega küresel milyarderler sıralamasında üç sıra düşerken Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault da 75 milyar dolar servetle Avrupa'nın en zengini oldu.

Zara, Bershka, Pull & Bear gibi markalarıyla hızlı moda sektörünün en büyüğü olan Inditex hisseleri son üç yılın en düşük seviyesine indi. 2017 sonunda doğru 36 euro civrında işlem gören İspanyol tekstil devinin hisseleri sadece cuma günü yüzde 7 değer kaybetti ve 25 euro oldu.

2017 yılını 75 milyar dolar üzerindeki servetiyle dünyanın en zengin dördüncü kişisi olarak tamamlayan Inditex'in sahibi Amancio Ortega da hisselerdeki düşüş nedeniyle servetinden 7 milyar doların üzerinde kaybetti. Ortega, geçen yıl ağustos ayında 85 milyar dolara dek çıkarak kısa süreliğine dünyanın en zengini de olmuştu.

Sadece cuma günkü düşüşte 4.3 milyar dolardan olan Amacio Ortega, milyarderler sıralamasında 67.8 milyar dolarla yedinci sıraya geriledi.

BERNARD ARNAULT 75 MİLYAR DOLARLA AVRUPA'NIN EN ZENGİNİ

Ortega, böylelikle Avrupa'nın en zengini unvanından da oldu. Forbes milyarderler listesinde 75.1 milyar dolar serveti olan Fransız işadamı Bernard Arnault zirveye çıktı. Arnault, aynı zamanda dünya listesinde de dördüncü sıraya yükseldi.

68 yaşındaki milyarder, Dior, Bulgari, Kenzo, Tag Heuer, Hublot, Don Perignon gibi çok çeşitli ürün gamlarındaki pek çok markadan oluşan ve dünyanın en büyük lüks tüketim grubu olan LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE'nin başında bulunuyor.

JPMorgan analistlerine göre bu sonuç, dördüncü çeyrekte yüzde 10 büyümesi beklenen Inditex'in yeni yıl başındaki tatiller nedeniyle satışlardaki durgunluk ve stoklarını eritmek isteyen firmanın büyük indirimler yapmasıyla alakalı. Inditex kasım - aralık aylarındaki beş haftalık dönemde ise satışlarını yüzde 13 arttırmıştı. 

Bazı analistler ise güçlü euro nedeniyle gelişmekte ülkelerin alım gücünün düşmesine dikkat çekiyor. 

Öne Çıkanlar