Gazeteci Fatih Polat: Zarakolu'nun yazısında darbeye güçlü bir karşı çıkış var

Gazeteci Fatih Polat: Zarakolu'nun yazısında darbeye güçlü bir karşı çıkış var
Artı Gerçek ve Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu'nun makalesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Evrensel Genel Yayın Yönetmeni İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Artı Gerçek ve Evrensel gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu'nun iki yerde de yayımlanan 'Makus kaderden kaçış yok' başlıklı yazısıyla ilgili Artı Gerçek ve Evrensel Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan'ın talimatınınnardından soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'ı İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrıldı. Sabah saatlerinde ifade veren Fatih Polat ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

'ZARAKOLU'NUN YAZISINDA DARBEYE GÜÇLÜ BİR KARŞI ÇIKŞ VAR'

İfadesine yazıyı okuduğunu belirterek başladığını söyleyen Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Ragıp Zarakolu'nun yazısında 'darbeye güçlü bir karşı çıkış' olduğunu söyledi:

"Tamamen askeri darbeleri eleştiren, darbelerden ders çıkarılması gerektiğini belirten, değişimin önemine ve demokrasiye vurgu yapan bir yazı olduğunu düşündüm ve bu şekilde de yayımlanmasına karar verdim. Halen de darbelere karşı çıkan bir yazı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

'BU DARBEYE ÖVGÜ OLARAK DEĞİL ELEŞTİRMEK ÜZERE YAZILMIŞ BİR MAKALEDİR'

Evrensel gazetesinin avukatı Devrim Avcı, Ragıp Zarakol'un yazısında ülkenin yakın geçmişindeki darbelerin ele alındığını belirterek, 'Bu darbeye övgü olarak değil eleştirmek üzere yazılan bir makaledir' dedi:

"Makale darbeyi ya da iddia edildiği gibi anayasal düzeni değiştirmeye yönelik eylemleri savunan değil, aksine bunları eleştiren ve eylemlerin ağır sonuçlarını da bizzat yaşayan birisi olarak dikkat çekmiştir. Bu darbeye övgü olarak değil eleştirmek üzere yazılan bir makaledir" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar