Zelenskiy'den 3 Fransız şirkete tepki: Rusya'yı finanse etmeyi bırakın

Zelenskiy'den 3 Fransız şirkete tepki: Rusya'yı finanse etmeyi bırakın
Volodimir Zelenskiy, Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin'in 'Rusya'nın savaşının sponsoru' olmayı; Rusya'yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, video konferans yoluyla Fransa Parlamentosuna hitabında, "Ukrayna'da neler yaşandığını ve kimin suçlu olduğunu bildiğinize eminim" ifadelerini kullandı. Fransız şirketlere tepki göstererek Rusya'dan çekilmeme kararları alınmasına sitem eden Zelenskiy, üç Fransız şirketin isimlerini vererek tepkisini dile getirdi ve Rusya'yı desteklemeyi bırakma çağrısı yaptı.

'RUSYA'YI FİNANSE ETMEYİ BIRAKIN'

Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Fransa'dan, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne daha fazla destek olmasını ve savaşın sona erdirmesini beklediklerini belirtti.

Fransız şirketlerin, Rusya'yı terk etmesi gerektiğini ifade eden Zelenskiy, Renault, Auchan ve Leroy Merlin'in "Rusya'nın savaşının sponsoru" olmayı, kadın ve çocukların "öldürülmesi" için Rusya'yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar