Zeytinli Rock Festivali kaymakamlık tarafından yasaklandı

Zeytinli Rock Festivali kaymakamlık tarafından yasaklandı
Müzik festivaline getirilen yasağın gerekçesi ise 'Kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması'.

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Zeytinli Rock Festivali'ni 'kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması' gerekçeleriyle yasakladı. Yasak kararı Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş'in imzasıyla yayınlandı. 

Kararda, "Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir" denildi.

Memiş, etkinliği düzenleyecek olan Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin başvurusuna "vatandaşların şikayetlerinin göz önünde bulundurularak festivalin uygun görülmediği" yanıtını verdi:

"İlgi dilekçeniz incelenmiş olup Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17­21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim." 

'ÜLKENİN NEŞESİNİ ÇALDILAR'

Karikatürist Tuncay Akgün, yasak kararına tepkisini sosyal medya üzerinden "ülkenin neşesini çaldılar" notuyla paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar