Bakanlık 'sahte diploma' sorusunu görmezden geldi

Bakanlık 'sahte diploma' sorusunu görmezden geldi
Ziya Selçuk, sahte diploma ile üniversiteye kayıt yapan Hamza Yerlikaya sorusunu görmedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya’ya ilişkin soruları görmezden geldi.

Birgün'den Mustafa  Bildircin'in haberine göre, milletvekillerinin, "Sahte diplomalı Yerlikaya’nın adı okullarımızdan silinecek midir?" sorusuna Bakan Selçuk’un yanıtı, "İsim değişiklikleri Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği kapsamında yapılmaktadır" oldu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin mahkeme kararı Aralık 2020’de ortaya çıkarıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından eğitim sendikaları ve çok sayıda milletvekili, Hamza Yerlikaya isminin okullardan kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu.

OKULLARDA İSTEMİYORUZ

Başvurular üzerinden aylar geçmesine karşın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yanıt alınamadı. Bunun üzerine aralarında CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel ile HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın da olduğu onlarca milletvekili konuyu TBMM gündemine taşındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren milletvekilleri, "Lise diploması sahte olduğu ortaya çıkan Hamza Yerlikaya’nın isminin okullarımızda yer almasını istemiyoruz" diyerek, "Bu konuda bir şey yapacak mısınız?" diye sordu.

SORULAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

Önergeleri yasal süreyi aşarak yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, soruların büyük bölümünü görmezden geldi.

Milletvekillerinin, "Sahte diplomalı bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitim ruhuna aykırı değil midir?" ve "Hamza Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir?" sorularını yanıtsız bırakan Selçuk, şu ifadeleri kullanmakla yetindi:

"Bakanlığımıza bağlı okul isim değişiklikleri, 24 Haziran 2017 tarihli ve 300106 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nin 15’inci maddesi kapsamında yapılmaktadır."

Öne Çıkanlar