Zorunlu bir açıklama

Zorunlu bir açıklama
+Gerçek Yayın Kurulu, Artı TV Ankara Bürosu’nda yaşanan bir durum üzerinden +Gerçek sitesine dönük ithamlardan dolayı 'Zorunlu bir açıklama' yaptı.

Artı TV’nin Ankara Bürosu’nda yaşanan bir olay kameraman bir arkadaşın iş akdinin feshiyle sonuçlandı. Artı TV Ankara Bürosu’nda çalışan bir arkadaşın işine kanalın yönetimi tarafından son verildiğini biz de sizin gibi medyadan öğrendik.

Ancak Basın-İş Sendikası bu olaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, +Gerçek sitesini de bu işlemin bir parçası gibi gösterdi. Oysa Artı TV İcra Kurulu 27 Temmuz 2021’de yaptığı duyuruyla iki kurumun yollarına bağımsız olarak devam edeceğini ilan etmişti. 

Bunun sonucu olarak yollar tamamen ayrıldı. Artı TV’nin Ankara Bürosu’nda yaşananlardan +Gerçek Yönetimi’nin bilgisi yoktur. Gelişmeleri sizin gibi dışarıdan takip etmekte, kararları medya veya sosyal medyadan öğrenmektedir.

Konuya ilişkin duyuru ve kimi yazarların +Gerçek ile yollarını ayırma kararını Bianet’in o günkü haberinden okuyabilirsiniz:

"Artı TV İcra Kurulu bir açıklama yaparak Artı Gerçek haber sitesinin Artı TV’den ayrıldığını duyurdu.

Kurul bunun nedeni olarak ‘televizyon yayıncılığına ağırlık vermek istemelerini’ gösterdi. 

İcra Kurulu yaptığı açıklamada ‘Bundan böyle Artı Tv ve Artı Gerçek internet sitesi farklı tüzel kişilikler olarak yollarına devam edecektir’ dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

‘Artı Media Vakfı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda televizyon yayıncılığına ağırlık vermek, programlarımızı yaygınlaştırmak, haberciliğimizi geliştirmek ve yeni kaynaklar yaratmak konusunda görüş birliğine vardık. Yaşanan süreç bu doğrultudaki çalışmalarımızı da hızlandırdı.

Dolayısıyla bundan böyle Artı Tv ve Artı Gerçek internet sitesi farklı tüzel kişilikler olarak yollarına devam edecektir. Bugüne dek birlikte yol aldığımız Artı Gerçek'in yolu açık olsun."

O tarihten bugüne kadar da yolumuza böyle devam ettik. 

Bu nedenle, iki kurum iç işleyişinde, çalışanlarıyla ilişkisinde birbirinden tamamen bağımsız hareket etmektedir.

Son gelişmeler, bu açıklamayı yapmayı zorunlu kılmıştır. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız…

+Gerçek Yayın Kurulu

Öne Çıkanlar