Zorunlu trafik sigortası için yeni tarife belli oldu: Bu yıl resmi artış yüzde 46 civarında olacak

Zorunlu trafik sigortası için yeni tarife belli oldu: Bu yıl resmi artış yüzde 46 civarında olacak
Trafiğe çıkmak için gerekli olan zorunlu trafik sigortasının ağustos fiyatları belli oldu. Araçların sigorta primleri yedi basamakta belirleniyor.

Zorunlu trafik sigortası ağustos fiyatları belli oldu. Düzenlemelerle birlikte Mayıs-Ağustos arasındaki artış yüzde 35’lere yaklaştı. Ekstra bir bir artış olmazsa, bu yıl resmi artış yüzde 46 olacak. 

BloombergHT’nin aktardığı habere göre; ağustos itibarıyla İstanbul’da trafiğe yeni çıkan araç için (dördüncü basamak) uygulanan azami prim tutarı 3 bin 149 lira olacak.

Yine İstanbul’da son iki-üç yıldır hiçbir kazaya karışmamış ve yedinci basamağa yükselmiş bir sürücü, bu ay sigortasını yenilediğinde indirimli en fazla 1732 lira ödeyecek.

Sigorta şirketleri, kendi fiyat ve rekabet politikalarına göre iyi sürücülere daha düşük tarifelerle trafik sigortası poliçesi kesebiliyor.

Araçların sigorta primleri yedi basamakta belirleniyor. İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı dörtten başlıyor. Sürücüler kazaya karıştıkça birinci basamağa kadar düşüyor. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar yedinci basamağa yükseliyor. Yedinci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, bire yaklaştıkça pahalanıyor.

Dördüncü basamaktan beşinci basamağa yükselen sürücüye yüzde 15, altıncı basamağa yükselen sürücüye yüzde 30, yedinci basamaktaki sürücüye yüzde 45 indirim uygulanıyor.

Poliçenin ilk yılı hasarla kapatılırsa, sigorta bedeli yüzde 50 artıyor. İkinci yıl hasarda yüzde 100 artıyor. Art arda üçüncü yılı da hasarlı kapatıp birinci basamağa düşenler için fiyatlar yüzde 150 artırımlı oluyor.

Öne Çıkanlar