Zuckerberg: Tüm platformlar ‘Meta’ çatısı altında konumlanacak

Zuckerberg: Tüm platformlar ‘Meta’ çatısı altında konumlanacak
Mark Zuckerberg, tüm platformların aynı çatıda toplandığı Meta şirketini duyurdu.

Bugün gerçekleştirilen, ‘Facebook Connect 2021’ Facebook'un geleceğine alıştın açıklamada bulunuldu. Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, düzenlenn etkinlikte konuştu. Zuckerberg, Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR artık "Meta" markası altında konumlandırılacağını açıkladı.

GTA San Andreas’tan Instagram’a, WhatsApp’a ve NFT’ye kadar günlük hayatta bir şekilde oynadığımız oyunlar, kullandığımız hizmetlerin büyük çoğunluğu internetin geleceği olarak tanımlanan Metaverse'yi tanıtan Zückerberg, "Buna metaverse diyoruz ve ürettiğimiz her ürüne dokunacak. Umudumuz, önümüzdeki on yıl içinde metaverse milyarlarca insana ulaşması, yüz milyarlarca dolarlık dijital ticarete ev sahipliği yapması ve milyonlarca yaratıcı ve geliştiricinin işlerini desteklemesi" ifadelerini kullandı.

Kronos'da yer alan habere göre; Yeni markanın adının 'Meta' olduğunu açıklayan Zückerberg, "Şu andan itibaren, Facebook değil, metaverse öncelikli olacağız" dedi.

Facebook’un New York borsasındaki hisselerinin ise 1 Aralık itibarıyla "MVRS" kodu altında işlem görmeye başlayacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar