Zülfü Livaneli: Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi verilmeli

Zülfü Livaneli: Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi verilmeli
Kadın cinayetlerine tepki gösteren Livaneli, 'Üç beş katil adayı temizlenirse ancak durur bu işler. Keşke Özgecan, Ceren, Şule'de de silah olsaydı. Katil erkekler geberseydi' dedi.

Bayburt’ta temizlik pesoneli olarak çalıştığı hastanede bir erkek tarafından öldürülen Zehre Erdemir hakkında açıklama yapan sanatçı Zülfü Livaneli, kadınlara silah eğitimi verilmesini önerdi.

"Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmeli. Üç beş katil adayı temizlenirse ancak durur bu işler. Keşke Özgecan da , Ceren de, Emine de, Şule ve benzerlerinde silah olsaydı. Katil erkekler geberseydi. İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi" diye yazan Livaneli’nin resmi Twitter hesabından yaptığı bu paylaşım polemik yaratırken, sanatçıya destek verenler de oldu eleştirenler de.

'NEFS-İ MÜDAFAA İÇİN CAYDIRICI OLABİLİR' 

Devamında "Bu cümle, durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla şok etkisi  yaratmak için yazıldı, isyan duygusu içinde. Bir çare önerin dostlar. Kadın öldürmeyi moda haline getirdiler. Yargı vs. yetmiyor" diye yazan Livaneli, bir günde 3 kadının öldürüldüğünü paylaşarak, nefs-i müdafaa için kurbanlara korunacakları bir yasal silah sağlamanın caydırıcı olacağını ifade etti. Liveneli, "Yoksa bu kan deryası bizi boğacak. Giderek artıyor" diye ekledi.

'KADINLAR ÖLÜYOR, KİMSE BİR ŞEY YAPMIYOR'

Livaneli sosyal medyada gelen yorumların ardından şunları yazdı:

"Onca kadın öldürüldü. Ne toplumun ne de devletin tepkisi yeterli. Kadınlar ölüyor, kimse bir şey yapmıyor. Dayanılmıyor. "Dişi köpek kuyruk sallamazsa..." gibi iğrenç sözleri üretmiş bir kültürde farkındalık yaratmak hiç kolay değil. Bazı yorumları görünce liberal olmadığıma şükrediyorum. Bu ülkede pedofillerin haklarını savunan yazarlar bile görüldü."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar