TJA, Barış Anneleri ve kadın kurumlarından Rojin Kabaiş’in annesine ziyaret
TJA, Barış Anneleri Meclisi ve kadın kurumları Anneler Günü dolayısıyla Rojin Kabaiş’in annesini ziyaret etti. Anne Aygül Kabaiş, adalet talebinde ısrar edeceklerini belirterek, "Anneler Günü ama Rojin burada değil” dedi
Artı Gerçek- Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Barış Anneleri Meclisi ve kadın kurumları, Anneler Günü dolayısıyla Van’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rojin Kabaiş’in annesini ziyaret etti. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunun Kabaiş ailesinin evini ziyaret eden kadınları, anne Aygül Kabaiş ile kardeşi Elif Kabaiş karşıladı.
'KADIN KATLİAMLARI SON BULUNA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Ruçem Vefa Elyakut, Rojîn Kabaiş’in failleri buluncaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Ayaz ise “İlk günden beri bu davanın peşine düşmeseydiniz ve intihar söylemini kabul etseydiniz, Rojin’in katledilmesi de diğer genç kadınlar gibi karanlıkta kalacaktı. Mücadeleniz sayesinde sistem bu katilleri ortaya çıkarmak zorunda kalıyor. Kadın katliamları son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınlarla Rojin’in annesi bizim de annemizdir dedik ve anneler gününüzü kutlamaya geldik. Sistem Kürtlerin kaderine sadece ölümü dayatıyor. Biz de buna karşı mücadele yürütüyoruz” dedi.Barış Anneleri Meclisi üyesi Meryeme Tura, “İlk günden beri Rojin için çok büyük bir mücadele verdiniz. Katiller ortaya çıkacak ve hesabını soracağız. Tekrar anneler gününüz kutlu olsun” diye konuştu.
‘ANNELER GÜNÜNDE ROJİN YANIMDA DEĞİL’
Rojin Kabaiş’in annesi Aygül Kabaiş de adalet talebinde ısrar edeceklerini belirterek, “ Bugün Anneler günü ama Rojin burada değil. ‘Anne ben öğretmen olacağım’ dedi. Hayallerinin peşinde koştu. Katilleri kim olursa olsun ortaya çıkarılsın. Bu davanın peşini asla bırakmayacağız” dedi.(MEZOPOTAMTA AJANSI)
Barış Anneleri yarın 33 merkezde açıklama yapacakPolitika
Akbelen direnişçisi Esra Işık için nöbet eylemi başladıPolitika
Kayıp yakınlarının 900. hafta eylemi: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsunPolitika
Cumartesi Anneleri Hüsamettin Yaman ve Soner Gül'ün akıbetini sorduPolitika