AKP’ye geçen İsmail Ok’la teklif veren İsmail Koncuk: AKP’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil

AKP’ye geçen İsmail Ok’la teklif veren İsmail Koncuk: AKP’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil
AKP’ye geçen İsmail Ok ile birlikte kanun teklifi hazırlayan bağımsız Milletvekili Koncuk, ‘Benim açımdan AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey yok’ dedi.

İYİ Parti’den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı rozetle AKP’ye katıldı. Şimdi gözler Ok ile birlikte geçen hafta kanun teklifi hazırlayan diğer milletvekillerinde. AKP’ye geçen Ok’la birlikte ortak kanun teklifi hazırlamalarına ilişkin Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Üç milletvekilinin bir doğruda birleştiğini" söyledi. Koncuk, AKP’ye geçmekle ilgili, ""Benim açımdan AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre İsmail Ok AK Parti’ye geçmeden bir hafta önce, ilk olarak İYİ Parti’den ardından Zafer Partisi’nden istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve ilk önce CHP’den ardından da Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile birlikte ortak imzayla kanun teklifi hazırladı. "Bağımsız milletvekili" olarak üç isim, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerine ilişkin adım atılmasını talep ederek, bin 100 TL olan bayram ikramiyelerinin asgari ücrete endekslenmesini, tüm emeklilere yılda iki kez net asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini önerdi. Bu kanun teklifinden günler sonra Ok AK Parti sıralarına geçti.

‘BİR PARTİ KURMADIK. BÖYLE BİR ÇALIŞMAMIZ DA ŞU ANDA YOK’

AKP’ye geçen Ok’la birlikte ortak kanun teklifi hazırlamalarına ilişkin Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Üç milletvekilinin bir doğruda birleştiğini" söyledi.  Öte yandan Koncuk, "yeni parti kuracaklar" iddiasına karşılık, "Bir parti kurmadık. Böyle bir çalışmamız da şu an itibariyle söz konusu değil. Yarını ancak Allah bilir. Şu anda böyle bir çalışmamız söz konusu değil" ifadelerini kaydetti.

‘AK PARTİ’YE KATILMAK GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Bir hafta önce ortak imzayla kanun teklifi hazırlamalarının ardından Ok’un AK Parti sıralarına katılmasını değerlendiren İsmail Koncuk, Ok’un AK Parti’ye geçeceğini ilanından birkaç saat önce öğrendiğini söyledi.  Siyasi parti tercihinden dolayı dostluklarının Ok ile bitmeyeceğini ifade eden Koncuk, "İsmail Bey vatansever, Atatürkçü biridir. Nerede olursa olsun benim için değerlidir. Bizim dostluğumuzu siyaset belirlemiyor. İsmail ile sendikacılık dönemimizden beri dostuz" diye konuştu.

"Sizin için de AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu olabilir mi" sorusuna Koncuk, "Benim açımdan AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey yok" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar