AKP'li Çelik'ten BRICS açıklaması: Talebimiz açık

AKP'li Çelik'ten BRICS açıklaması: Talebimiz açık
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin BRICS'e üye olmak için başvuru yaptığı iddiasına ilişkin "Talebimiz açık" dedi. Çelik, somut gelişme olduğunda paylaşacaklarını söyledi.

Artı Gerçek - AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik toplantı devam ederken basına konuştu.

Çelik, Türkiye’nin BRICS'e üyelik için başvurduğu iddiasına ilişkin "BRICS’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin BRICS dahil önemli platformlarda yer almak istediğini Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir" dedi.

BLOOMBERG DUYURMUŞTU

ABD merkezli haber sitesi Bloomberg, konuya yakın kaynaklara dayanarak, Ankara'nın, "küresel etkisini artırmak ve geleneksel Batılı müttefiklerinin ötesinde yeni bağlar kurmak amacıyla BRICS'e katılmayı resmen talep ettiğini" yazmıştı.

BRICS NEDİR?

2006'da Rusya, Brezilya, Hindistan ve Çin tarafından oluşturulan BRICS, gelişmekte olan ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Gruba 2010’da Güney Afrika da dahil oldu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar