Akşener: Sadece İstanbul'da hayatını kaybeden yurttaşların sayısı 9 bin 872

Akşener: Sadece İstanbul'da hayatını kaybeden yurttaşların sayısı 9 bin 872
Pandemide gelinen noktaya dikkat çeken Meral Akşener, iktidara seslenerek, 'Siyasi hesaplarınız vatandaşımızın canından önemli değil' dedi.

İstanbul'daki Coronavirus artışına dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 günlük karantina çağrısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) verilerine göre 14 Kasım tarihine kadar sadece İstanbul’da hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 872 olduğunu söyleyen Akşener, "Pandemi kontrolden çıkmış durumda" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bir gün gecikmeyle gerçekleşen Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

14 GÜNLÜK KARANTİNA ÇAĞRISI

İktidarın Coronavirus'le mcüadele politikasını eleştiren Akşener, "Bu iş siparişle verdiğiniz enflasyon rakamına benzemez. Sağlık Bakanı'nın zor durumda olduğunu görüyorum. İktidarın milletimize akşamüstü açıkladığı rakamlar maalesef artık inandırıcı değil" dedi. Salgının İstanbul'da kontrolden çıktığını belirten Akşener, şöyle konuştu:

"Sayın Koca'nın bir karar vermesi gerekiyor. Gerçekleri milletimize anlatması gerekiyor. Çünkü geçekleri bilmek en doğal hakkımız. Bizi ilgilendireni bizden saklayamazsınız. Siyasi hesaplarınız vatandaşımızın canından önemli değil. Buradan iktidara sesleniyorum; pandemi kontrolden çıkmış durumda. Hele İstanbul'da durum kontrolden çıkmış.

İBB’nin rakamlarına göre, 14 Kasım tarihine kadar sadece İstanbul’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 872. Bu işte bir gariplik var. Çünkü şeffaflık yok. Hiç vakit kaybetmeden 14 günlük, 21'i daha uygundur da, ekonomi nedeniyle 14 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edin."

'MİLLETİMİZ ACI REÇETEYİ İLİKLERİNE KADAR YAŞIYOR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hukuk ve ekonomi alanında atılacağını öne sürdüğü 'reform' paketini değerlendiren Akşener, "Bu reformları bu zihniyetle, bu beceriksiz kadrolarla yapamazsınız. Sayın Erdoğan'ın derdi reform yapmak değil. Bu vaadin gizlediği başka bir şey var; acı reçete. Akılları sıra bu acı reçeteyi reform yapıyoruz diye millete yutturacaklar. Milletimiz o acı reçeteyi zaten çok uzun zamandır iliklerine kadar yaşıyor" diye konuştu.

'EŞE DOSTA BALLI İHALE, MİLLETE ACI REÇETE'

Akşener, şunları kaydetti:

"Millete acı reçete diyenler renkli hayatlarına devam ediyorlar. Daha üç gün önce temeli atılan otoyolundan bahsedeyim. Temeli atılan bu yol için 17 yıl için verilen araç geçiş garantisi maliyetinin 2.5 katı. 1 milyar 550 milyon euro. Daha dövizdeki artıştan, vergi avantajlarından ceplerine girecekleri söylemiyorum bile.

Vatandaşa acı reçete yandaşa milyonlar. Bu dar günde bir kodamanın cebine koydukları kâr 9 milyar lira. O parayı kim ödeyecek? Millet ödeyecek millet. Emeklilerimizin, işsiz gençlerimizin, iş verenlerimizin, esnafımızın hazinesini böyle yağmalatmaya ne hakkınız var? Eşe dosta ballı ihale vatandaşa gelince acı reçete."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar