İBB davası 9 günlük aranın ardından yeniden başlıyor

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yargılandığı 414 sanıklı İBB davası, 9 günlük aranın ardından yarın devam edecek

İBB davası 9 günlük aranın ardından yeniden başlıyor

Artı Gerçek- CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li Şişli ve Beyoğlu belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 414 kişinin yargılandığı İBB davası 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından yarın (1 Haziran) yeninden başlıyor.

Davanın 42. duruşması İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki salonda saat 10.00'da görülmeye başlanacak.

Davaya sanık savunmaları ile devam edilmesi bekleniyor.

Davaya Ekrem İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasındaki tartışmalar, cezaevi koşulları, etkin pişmanlık ifadeleri ve usul tartışmaları damgasını vurdu.

SON DURUŞMADA İMAMOĞLU'NUN KAYINBİRADERİ VE ÇOCUKLUK ARKADAŞI TAHLİYE EDİLDİ

İBB davasının 21 Mayıs 'ta yapılan 41. ve son duruşmasında aralarında savcı İBB çalışanı Yazılım Mühendisi Iraz Bayrak, CHP Bilgi İşlem Sorumlusu Orhan Gazi Erdoğan, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş, eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ve Kültür A.Ş. çalışanı Gökhan Köseoğlu hakkında tahliye talep etmişti.

Mahkeme heyeti, tahliyesi talep edilen 5 ismin yanı sıra Ekrem İmamoğlu'nun "kasası olmakla" suçlanan çocukluk arkadaşı Seza Büyükçulha, İSKİ Planlama Şube Müdürü Ahmet Şahin, Dilek İmamoğlu'nun abisi Cevat Kaya ve İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak hakkında tahliye kararı vermişti.

Bir sonraki tutukluluk incelemesi ise 18 Haziran'da yapılacak. (POLİTİKA SERVİSİ)

chp tutuklu cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu dava duruşma Silivri