İmamoğlu: İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor

İmamoğlu: İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor
Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, ‘İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor. Millet İttifakı kazanacak' dedi.

İstanbul büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’, MOBESE görüntüleri ve cumhurbaşkanı adayına dair Sözcü’den Aytunç Erkin'e konuştu. MOBESE görüntülerinin peşini bırakmayacağını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, "Sadece görüntüler verilmemiş, montajlanmış da! Kim servis etti o görüntüleri?" diye sordu. "Kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme" dönülmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor" vurgusu yaptı.

‘GÖRÜNTÜLER MONTAJLANMIŞ’

MOBESE görüntüleriyle ilgili İmamoğlu "Peşini bırakmayacağım" dedi! Öfkeliydi, yüzü değişti. Devam etti: "Benim, ailemin böyle izlenmesi kabul edilemez. Sayın Vali'ye de sordum. Mesaj attım ve o mesaj duruyor. Kayıtlara geçsin istedim. Cevap gelmedi. Sadece görüntüler verilmemiş, montajlanmış da! Kim servis etti o görüntüleri?"

‘KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU’

Avukatları yaşanan MOBESE görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulunmuş ve şikayet dilekçesinin dışında Ekrem İmamoğlu'nun da "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 (KVKK)" kapsamında başvurusu var ve valilik ile emniyetten şu sorulara yanıt istedi: "… Müvekkile ait hangi kişisel veriler işlenmiştir? Müvekkile ait görüntülerin üçüncü kişilerle paylaşılmasıyla işlenen kişisel verilerin işlenme amacı nedir? Kişisel veriler yurt içi ya da yurt dışında hangi üçüncü kişilere aktarılmıştır? Bu aktarım bilginiz dahilinde mi yapılmıştır?"

‘HATA YAPMAZSAK KAYBEDERLER’

‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ konuşunda yorum yapmayan İmamoğlu, İstanbul'da yaptıkları çalışmalar ve hizmetin altını çizdi. Altı liderin buluştuğu masanın Türkiye için büyük bir şans ve değişim işareti olduğunu vurguladı fakat kendisinin ekonomi ve pahalılık konularına odaklandığını döne döne anlattı. İmamoğlu altını çizerek, "Kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmeli" dedi.

İmamoğlu, parlamenter sisteme dönüşü destekliyor ama şu konudan uzaklaşmamak gerektiğini söylüyor: Enflasyon, faturalar ve pahalılık. Bunun için de halka bir programın anlatılmasını savunuyor. İmamoğlu, "İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor. Millet İttifakı kazanacak ve geçiş sürecinde büyük sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Öne Çıkanlar