Kılıçdaroğlu, Anayasa hukukçusu Tolga Şirin’in vekaletine son verdi

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Tolga Şirin, CHP tarafından avukatlık görevinden azledildiğini duyurdu. Şirin, kararın kendisine önceden bildirilmemesini eleştirerek durumu kamuoyuyla paylaştı

Kılıçdaroğlu, Anayasa hukukçusu Tolga Şirin’in vekaletine son verdi

Artı Gerçek - Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Tolga Şirin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, avukatı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) vekaletine son verdiğini duyurdu.

CHP’de mutlak butlan kararı sonrasında yaşanan yönetim değişikliğinin ardından gelen karar, kamuoyunda dikkat çekti.

Şirin, yaptığı paylaşımda, azil kararını kendisine gönderilen tebligatla öğrendiğini belirterek, kararın doğrudan ve önceden bildirilmemesini eleştirdi.

Prof. Dr. Tolga Şirin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Az önce aldığım tebligatla, avukatı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin beni vekillikten azlettiğini öğrenmiş bulunuyorum. Nezaket, bu keyfiyetin tarafıma önceden ve doğrudan bildirilmesini gerektirirdi. Vaka, kamusal olduğu için kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Şirin’in CHP adına yürüttüğü hukuki görevlerin kapsamına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. CHP yönetiminden de konuya ilişkin henüz resmi bir değerlendirme gelmedi. (POLİTİKA SERVİSİ)