Özel'den Mersin'deki saldırıya ilişkin açıklama: Herkes aklını başına alacak

Özel'den Mersin'deki saldırıya ilişkin açıklama: Herkes aklını başına alacak
Mersin’de düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan D.E'nin, CHP'nin 'tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer aldığı iddialarına CHP Grup Başkanvekili Özel'den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan D. E'nin, CHP tarafından 2012 yılında hazırlanan 2013 yılında da kamuoyuyla paylaşılan 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda adının geçmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

Özel, iddialara, daha önce Gülen Cemaati içinde yer alan küşülere devlet tarafından sağlanan ayrıcalıkları hatırlatarak cevap verdi:

"Ekrem Dumanlı, firari terörist. Türkçe Olimpiyatları'nda ayırdığı koltuğa oturuyordunuz. Örneğin Zekeriya Öz, o tarihin en önemli savcısı bugün terörist. Yüksek Askeri Şura üyesi olarak en yüksek rütbeli darbeci Akın Öztürk bugün terörist. Mehmet Dişli, kardeşi yurt dışında Türkiye'yi temsil ediyor halen daha ama Hulusi Akar'ın en yakını o gece darbeci şimdi terörist. Sonra Erdoğan çıkacak, 'Rabbim milletim beni affetsin' deyip bu pisliklerden kurtulacak sonra siz 188 gazeteci ismi içinde adı geçmiş CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını soracaksınız öyle mi? Terbiyesizliğin, hadsizliğin hesabı yok."

"11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Adı geçen teröristi baş tacı etmemişiz. Sizin gibi rütbe mi taktık biz? Altına Mercedes mi verdik? Siz Mercedes verdiniz. Mehmet Dişli’nin hesabını Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabını Tayyip Erdoğan’dan sorma. CHP’ye Allah’ın cezası bir katilin hesabını sor. Herkes aklını başına alacak. O kadar bedava değil."

'CHP'YE İFTİRA ATAN HADSİZLER VAR'

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden partisine yönelik linç kampanyası başlatıldığını belirten Öze şunları söyledi: 

"Mersin'deki terör saldırısı soruşturuldukça sosyal medyada son derece çirkin bir saldırı altında Cumhuriyet Halk Partisi. İğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle ki CHP'nin 2012'de yaptığı 2013'te de kamuoyuyla paylaştığı o dönem tüm siyasi partilere yolladığımız ve halen daha referans bir kaynak olarak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfasından CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var."

Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda ölen D. E'nin yazması üzerine diyorlar ki 'CHP bu kişiye gazeteci' dedi. Rapor 2012 yılı. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyeti sebebiyle içerde olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazıyor. 117 kişi de önce tutuklu ya da gözaltına olabiliyor. Toplam 188 gazetecinin ismi var bu raporda. Bu raporda Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu var."

"Görevini ispat edenlere mektup yazmışız. 2012 yılında buna gelen cevaplardan bir tanesini ‘CHP’nin raporunda adı geçen birisi şimdi terörist’. 2012 yılında Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz kardeşim? Baş tacı bir gazetecinizdi. Bugün Silivri’de terörist."

'ÖZEL'DEN SOYLU'YA: HANİ AYAKKABI NUMARASINI BİLİYORDUN, BÜTÜN TERÖRİSTLERİN?'

Özgür Özel, daha önceki açıklamaları üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da eleştirdi:

"Bir hesap sorulacaksa, şuna soracaksınız. 24 Mayıs, tweet atıyor, ‘Başkomutanımıza tekmilimdir, Amanos Dağları’nda bir tane terörist kalmadı’ diyor, Süleyman Soylu. Devam ediyor, 23 Ağustos günü karşısında, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başkomutanım Amanos Dağları’nda bir tane terörist yoktur.’ Daha iki gün önce, Ortahisar ilçe başkanlığı açılışında; ‘Karadeniz’de yok, Amanoslarda yok.’ Şimdi; Amanoslardan sızan terörist, gitmiş polis merkezine saldırıda bulunmuş. Kardeşim, temizlemediysen, nasıl gelip tekmil veriyorsun. Orada terörist var, Mersin’de terörist var, Amanoslarda terörist var. Sen böyle bir teröriste yok dersen, meydan okuyoruz dersen tam kökünü kazımadıysan, başımıza bu geliyor.

"Hani AK Parti? Bu Süleyman Soylu; görevden alıp alıp alamadığınız Süleyman Soylu hani ayakkabı numarasını biliyordu, bütün teröristlerin? Hani kafalarını çıkaramıyorlardı? Hani Süleyman Soylu, bunların burunlarındaki kılı takip ediyordu? Nasıl oluyor da geliyorlar, evlatlarımızı vuruyorlar?"

"Ondan sonra Süleyman’ın ‘hiç terörist kalmadı’ demesini görme; sonra isim üzerinden başka algılar yaratmaya çalış. CHP’yi bununla anacak adamın alnını karışlarız. Hangi makamda, hangi mevkide olursa olsun. Herkes bu konularda haddini, hududunu, sınırını bilecek. Biz çıkıp, bir şehit cenazesi üzerinden bunları söylemezken; tutup da oradan bir algı operasyonu yapmaya çalışmayın kardeşim. Aklınızı başınıza toplayın. Geçmişte teröristlerle pazarlık yapanlar, masalara oturup kalkanlar, seçim günü mektup yazdıranlar. Bize söyleyecek bir kelime lafınız yok. Bu utanmazların bu fırsatçılığına mide bulanıyor."

Öne Çıkanlar