Sancar: İstedikleri kadar uğraşsınlar bu 'terörist' ithamı artık tutmuyor

Sancar: İstedikleri kadar uğraşsınlar bu 'terörist' ithamı artık tutmuyor
Mithat Sancar, katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun "Kürtler" başlıklı videosunu değerlendirdi. Sancar, Ümit Özdağ'ın HDP seçmenine "katil" demesini de "ülkeyi parçalama zihniyetinin çok açık bir yansıması" olarak yorumladı.

Artı Gerçek - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı programda seçime dair değerlendirmelerde bulundu.

Tele1 ekranlarında Gökmen Karadağ’la "Liderle Açıkça" programında "Bizim çok güçlü bir parlamento temsiliyeti elde etmemiz lazım" diyen Sancar'ın açıklamaları şöyle:

“Oy oranı hedefimizi yüzde 15 olarak belirledik. Bunun altını başarısızlık olarak görüyoruz. Vekil hedefimizi de yine daha önce açıkladığımız gibi 100 vekil olarak belirledik. Karşımızda iki ittifak var. Biri Cumhur İttifakı, onlara zaten kaybettirme hedefimiz var. Millet İttifakı’nın da bizim programlarımızda ve bildirgemizde öngördüğümüz derinlikte, çapta yeni başlangıç tasarlamadığını düşünüyoruz. Bu nedenle bizim çok güçlü bir parlamento temsiliyeti elde etmemiz lazım. Değişimin ve dönüşümün hem motor gücü hem güvencesi olmayı hedefliyoruz.

ÖZDAĞ’A ‘KATİL’ TEPKİSİ: DÜŞMANLIK POLİTİKASININ YANSIMASI

Ümit Özdağ'ın HDP seçmenlerine "katil" demesine dair de konuşan Sancar, şöyle devam etti:

"Söylenecek çok şey var ama kendimi tutarak cevap vereyim. Bu düşmanlık politikası ve ülkeyi parçalama zihniyetinin çok açık bir yansımasıdır. 10 milyon insana katil diyen bir zihniyetin Türkiye’ye nasıl bir gelecek vaadettiğini halkın takdirine bırakıyorum. Bu kadar ağır aşağılayan ve itham eden bir anlayış sadece bir kelime ifade edilebilir: Ağır ırkçı faşist zihniyet. Bu hakaretleri kaale almıyoruz ve demokratik siyasette ısrarımızı sürdürüyoruz. Halkımıza çağrım bu zihniyete lütfen prim vermeyin, uyanık olun. Bunların dili iktidarın dilinden daha zehirli. İktidar partisine çalışıyor bunlar.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ÇIKIŞI GAYET OLUMLU'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam yayınladığı "Kürtler" başlıklı videodaki “Her gün milyonlarca Kürd’e ‘terörist’ muamelesi yapılıyor” açıklamasını değerlendiren Sancar, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışını gayet olumlu değerlendiriyoruz. Gelecekte daha demokratik daha barış içinde bir yaşam için bir irade beyanı olarak kabul ediyoruz. Doğru bir adımdır. Bizler bunun daha da yaygınlaşması ve sonuca ulaşması için çalışıyoruz zaten. Bakın istedikleri kadar uğraşsınlar bu ‘terörist’ ithamı artık tutmuyor. Çünkü bu ülkede kendi dışında ‘terörist’ ilan etmedikleri kimse kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun buna bu kadar açık tavrı almasını değerli buluyoruz. Her yolu denediler ama toplumu ‘terörist’ ithamında ikna edemiyorlar. Biz büyüyoruz, güçleniyoruz…. Sadece belli bir bölgeye sıkışmış değiliz, Türkiye’nin dört bir yanındayız."

Katıldığı açılışları seçim propagandası aracı haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde CHP özelinde Millet İttifakı'nı "teröristlerde omuz omuza" olmakla suçluyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar