Ümit Özdağ: Cumhur İttifakı'ndan oy alabilen tek isim Mansur Yavaş

Ümit Özdağ: Cumhur İttifakı'ndan oy alabilen tek isim Mansur Yavaş
Zafer Partisi lideri Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklama yaparak, ‘Kazanma ihtimali olan kişi Mansur Yavaş'ken onu aday göstermemek şike yapmak demektir' dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı’ndan oy almadan hiçbir isimin cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini belirten Özdağ, "Kılıçdaroğlu'nun AKP'den kopan oyu alma şansı yok. İmamoğlu, Yavaş'la kıyaslanamaz. Yavaş eğer aday gösterilirse şansı yüzde 60'ın üzerinde" ifadelerini kullandı.

‘YAVAŞ’I ADAY GÖSTERMEMEK ŞİKE YAPMAKTIR’

Özdağ, Sözcü yazarı Ruhat Mengi’ye konuştu. Mengi’nin yaptığı Röportajın ilgili kısmı şöyle:

"Esas sorulması gereken soru; en güçlü aday Mansur Yavaş'ken İttifak'ın neden Mansur Yavaş'ı aday göstermediği. Biz Mansur Yavaş'ı destekleyeceğimizi açıklamıştık, İttifak aday gösterdiği takdirde seçilme şansı yüzde 60'ların üstünde, durum böyleyken kazanma ihtimali olan kişi Mansur Yavaş'ken onu aday göstermemek şike yapmak demektir. Mansur Bey'in bileceği iş ama Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa doğru olacağı kanısında değilim."

‘KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMA İHTİMALİ RİSKLİ’

Özdağ, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimali riskli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın AK Parti'den kopan oyu alma şansı yok, onun için. AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan oy almadan kazanamıyorsunuz. Bunu şu anda Türkiye'de yapabilen bir tek Mansur Yavaş var. İmamoğlu'nun da Mansur Yavaş'la kıyaslanacak bir kazanma şansı yok bence" diye konuştu.

‘KARMA EKONOMİYİ VE PLANLI KALKINMAYI SAVUNUYORUZ’

Özdağ muhalefet ile ortak hareket etme ve altılı masanın ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat metnini’ ile ilgili ise şunları söyledi:

"Biz karma ekonomiyi ve planlı kalkınmayı savunuyoruz, 6 parti neoliberal ekonomiyi savunuyor. Bizimle uyuşmayan açıklamaları var, biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partiyiz.

Metinde Anayasa'nın değişmez maddeleri, Atatürk ilkeleri olmalıydı, yok. "Bundan sonra herkes kendi kimliğiyle siyasal ve kamusal yaşama katılacaktır" diyor belge. Şimdiye kadar biz başkasının kimliğiyle mi katılıyorduk siyasal ve kamusal yaşama?"

‘HDP’DEN DE OY ALIYORUZ’

HDP seçmeninden de oy aldıklarını söyleyen Özdağ, "Bence sadece AKP ve MHP'den değil, HDP dahil bütün partilerden oy alıyoruz. HDP'lilerden oy almamızın nedeni de HDP Suriyelilerin kalmasını istiyor ama HDP seçmeni dönmelerini istiyor, çünkü onlar da işlerini kaybediyorlar. Güneydoğu Anadolu'da değil, HDP'den daha çok Adana, İzmir, İstanbul ve Mersin'de alıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar