Ömer Faruk Gergerlioğlu

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Adalet yürüyüşü nereye varır?

Adalet yürüyüşü niye karşılık buluyor? Çünkü babayı bulamayınca anneyi tutuklayan bir "hukuk" düzenindeyiz, adalet eridi gitti, onu diriltebilmek için her fedakarlık yapılmalıdır.

En önemli gündemimiz adalet. Adalet yürüyüşçüleri çok iyi bir şeyi aklettiler ve adaletten başka bir kelime kullanmıyorlar. Bu eylem ve söylem tarzı karşılık buluyor ve son yılların en çok destek bulan eylem tarzına dönüşüyor. Eylemi başlatanın Kılıçdaroğlu olması önemli ama herşeyi açıklamıyor. Zira toplumdaki adalet arayışı sadece tek bir kesim için ve kesimden olan bir talep değildir. Kılıçdaroğlu herkes için adalet olduğuna ne kadar inandırırsa o kadar etkili bir yürüyüş olacaktır bu. Kılıçdaroğlu'nun önemli hataları var, oldu ama bu sefer iyi bir iş yapıyor, usulü uygun ve inisiyatifi hep birlite üstlenmemiz adeta bir zorunluluk. Çünkü geri dönüşümsüz bir yola girildi, zira bu sefer adalet sloganı tek belirleyen oldu.
 

Adalet yürüyüşü niye karşılık buluyor? Çünkü babayı bulamayınca anneyi tutuklayan bir "hukuk" düzenindeyiz, adalet eridi gitti, onu diriltebilmek için her fedakarlık yapılmalıdır. Toplum samimi adımlar gördükçe desteğini artıracaktır.

 

Yürüyüşe karşı hükümet tepkisi giderek zayıflıyor, hükümet şaşkınlık içinde ve yürüyüşü engellemeye çalışanlar sürekli yanlış yapıyor. Yola gübre dökme, terörist ilan etme bir acziyet ifadesi. 'Hak, hukuk, adalet' diye yuruyenin yoluna gübre dökmüşler. Çaresizlik göstergeleri bunlar,tehdit et olmadi yoluna gubre dök! Yürüyüş her geçen gün daha da başarılı olur. Çünkü yürüyüş bir ihtiyaç ve aranandır. Yürüyüşü kimin yaptığının öne çıkarılmaması başarı şansını artıracaktır. Yürüyüşün vurgularının eksik olması da adalet talebi çok kuvvetli olduğu için gözardı edilebilecektir.

 

İktidar kanadında ise sürekli bir erime var. Adaletten yana olmadıkları için ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Gün geçmiyor ki bir yetkili veya yazar yaşananlara isyan etmesin. Bir yazar gazetesinden ayrılmasın veya kendisi bırakmasın. Bu hal bir dökülüşün göstergesidir.

 

İktidar gemisinde her geçen gün birisi gemiyi terk ediyor. Gemi ise tek adamın yönetiminde belirsiz bir yere götürülüyor. Her geçen gün toplumdaki Ak Partililer mırıldanmalarını daha da artırıyor. Zirveden inişin olduğu gayet açık ama halen bazıları tevil etmeye çalışıyor. Bu üzücü bir durum zira mesele bir tarafın kazanması veya kaybetmesi meselesi değil adaletin gerçekleşmesi meselesidir.


Ak partili kardeşlerim ne zaman uyanacak, akledecek, görecek diye sabırla bekliyorum!... Israrla ve iyi niyetle tevil çalışmalarının adalete çok zarar verdiğini gördüğünde sanırım çok geç olacak. Adalet yürüyüşüne sıcak bakman CHP'li olman anlamında değildir sadece ve sadece adalet söylemine sahip çıkman demektir.




@gergerliogluof

www.omerfarukgergerlioglu.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Faruk Gergerlioğlu Arşivi