Bakanlıktan yurt dışındaki öğretmenlere 19 Mayıs saygısızlığı!..

'Erdoğan Türkiye’yi ne hale getirmiş' diye düşüneceksiniz, dünya gençliği bize heyran, Erdoğan’a heyran, gençlik ve spor bayramına heyran, Atatürk’ün Samsun’a çıkışına heyran sanacaksınız.

"Ben seviyor Turkey ve Erdoğan, o bize yolluyor maske. Ama maske babamda ters yapıyor, babam takıyor Erdoğan maskesini, birden fena oluyor, kızkardeşime çok kızıyor, bana sert bağırıyor. Almanya’da bulunmuyor maske ama Erdoğan gönderdi, babam artık maske takınca bütün komşulara "Eytttttttttttttttt" diye bağırıyor ama ben anlamak yok neden. Atatürk Samsun’a gitti, bize maske geldi, yaşasın maskeci Erdoğan"

10 gün sonra, yani 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü başta TRT olmak üzere bisürü kanalda, dünyanın değişik ülkelerinden, kızlı, erkekli gençleri ama illa da türkçe olarak yukarıda yazdıklarımı söylediklerini göreceksiniz. Aniden içiniz cızzzz edecek, bir tuhaf olacak, "Erdoğan Türkiye’yi ne hale getirmiş" diye düşüneceksiniz, dünya gençliği bize heyran, Erdoğan’a heyran, gençlik ve spor bayramına heyran, Atatürk’ün Samsun’a çıkışına heyran sanacaksınız.

Şimdi bana bu yazdıkların nereden çıktı diyebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışındaki öğretmenlere 2 adet yazı göndermiş ve çok zekice bir çalışma yapmışlar. Koronavirüsle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı birleştirmişler ve öğretmenlerden aşağıda örnekleri bulunan konuşmaları yabancı (Bize göre doğal olarak) öğrencilerin sesli okumasını ve öğretmenlerin de o konuşmaları cep telefonlarına (Yatay olarak) çekmelerini ve göndermelerini istemişler.

                                                 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ İÇİN DÜŞÜNÜLEN ANA MESAJ
                                                       "BİR ADIMLA BAŞLAR, ASIRLIK YOLCULUKLAR"

ÖRNEK MESAJLAR

1-Başta vatanımızdaki genç arkadaşlarımız olmak üzere, şanlı Türk gençliğinin ve aziz Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

2-Dünyanın en güzel ülkesinin bir ferdi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum… Bu onur hepimizin…

3-Biz Türk gençleri, bize emanet edilen kutsal görev ve sorumlulukların farkında olarak tüm genç arkadaşlarımızın ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız… Selamlar Türkiye

4-Ülkemizin sayısız gurur günlerinden birini yaşıyoruz ve çok mutluyuz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun…

*YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖRNEK MESAJLAR

Merhabalar Türkiye, Kurtuluş Savaşınızın başlangıç gününün 101. Yılını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarız.

Türk gençliğinin ve tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz… Selamlar Türkiye…

*TIBBİ MALZEME GÖNDERDİĞİMİZ AVRUPA ÜLKERİNDEKİ YABANCI GENÇLER BU MESAJLARI SÖYLEYEBİLİR

Zorlu koronavirüs salgını günlerinde bizlere yardımı esirgemeyen Türkiye Cumhuriyetinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. Teşekkürler Türkiye

Koronavirüs salgını sürecinde insani yardımlarını bizim ülkemiz dahil pek çok ülkeye ulaştıran Türkiye; iyiki varsınız… 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyoruz.


NOT: Video çekimlerinde 7’inci sınıf ve üstü öğrencilerin görev alması gerekmektedir.

*Gönderilen videolar TRT Eba TV’de yayınlanacağı için mümkün olduğu kadar video çözünürlüklerinin 1920x1080 olmasına özen gösterilmelidir. (Mümkünse video kamera ile çekilebilir)

*Telefonla yapılan çekimlerde yatay konumda çekim yapılması, telefonun sabitlenmesi mekandaki ışık durumuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

*Görüntü transferlerinin çözünürlüğü düşürdüğü için whatsapp üzerinden gönderilmemesi, belirlenen E-mail adresine WeTransfer üzerinden gönderilmesi gerekmektedir.

*Türk öğrencilerin video çekimlerinde Türk bayrağı ve Atatürk görsellerinin bulunması, yabancı öğrencilerin video çekimlerinin de kendi ülkelerinin yerel kıyafetleri ile yapmalarının daha uygun olacağı düşünülmektedir.


NOTÖrnek Metinlerin Eğitim Müşavirliğimiz/Ataşeliğimiz tarafından hazırlanması gerekmektedir. Video çekimlerinde kullanılacak metinlerin Genel Müdürlüğümüz tarafından incelenmesi için Müşavirlik/Ataşelik ismi belirtilerek 0505 707 65 26  telefon numarası ile WhatsApp üzerinden  Genel Müdürlüğümüz Şube Müdürü Veli YAYA’a gönderilecek, metinlerin WhatsApp üzerinden uygunluk teyidi alındıktan sonra çekimler yapılacaktır.

Çok fazla yorum yapmayacağım, bana bu bildirimleri gönderen öğretmen arkadaş bikaç tümceyle çok güzel özetlemiş esasında durumunu: "Burada özellikle bizim hiçbir ilişkimizin olmadığı yabancı öğrencilere gitmemiz ve yukarıda ‘Yabancı öğrenciler için örnek mesajlar’ başlığı altındaki metinlerden birini okutarak videoya çekmemiz isteniyor. 19 Mayıs’ın uluslararası bir bayram olmaması bir tarafa, konudan tamamen bihaber Alman gençlerine ricada bulunarak onlardan Türk devletini pohpohlamamız istemiyor. Bunu da Türkiye’de televizyonlarda göstereceklermiş. Tam yüz karası bir durum. Bizi düşürdükleri hâl de cabası."

Son zamanlarda yazdığımız yazılar yada yaptığımız programlar esasında bir insanın bitişinin bir göstergesi, artık nelerden medet umduğunun belirtileri. Düşünsenize, erken yada normal seçim olacak ve seçmen yabancı gençlerin korona salgınında Erdoğan’ı öven konuşmalarını anımsayacak ve oyunu kendisine verip seçim kazandıracak. ‘Komiksin Erdoğan’ diyeceğim ama babam kızar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi