Parti kapatma sonrası, HDP-PKK sonrası, FETÖ sonrası, COVID sonrası ve Erdoğan sonrası

Faşizmin bumerang gibi teptiği bir ülkede bakan bu açıklamayı yapabiliyor. Oysa kendisi istifa ettiğinde de böyle olacak, hatta Erdoğan istifa ettiğinde de.

Türkiye'nin son 18 yıllık siyasetini tartıştığımızda AKP'lilerin, Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Erdoğan yalakalarının kendilerine göre sıyırdıkları kimi tümceler var ama halklar artık bu yanıtlardan dolayı sıyırdığından oyları gittikçe aşağıya doğru gidiyor. Erdoğan için başkanlık sistemine geçtikten sonra şunu diyebilirim: "Yerçekimi sistemine karşı en uyumlu siyasetçi"

Gazeteci: Efendim, iktidara geldiğinizde Avrupa Birliği çabalarıyla birlikte demokrasiye geçişi hızlandıracaktınız, neden olmadı?

RTE: Tam başlayacaktık ki, biliyorsunuz partimizi kapatmaya çalıştılar, maalesef gecikti.

Gazeteci: Kürtlerin sorunlarıyla ilgili güzel bir sayfa açılmıştı, neden yok saydınız?

RTE: HDP istemedi.

Gazeteci: Ama HDP çoğunlukta bir KÜRT partisi yada onların daha fazla olduğu bir parti.

RTE: PKK istemedi, PKK, HDP'nin istemesini istemedi, HDP, PKK istemeyince biz de vazgeçtik.

Gazeteci: PKK neden istemedi?

RTE: Çünki HDP

Gazeteci: Çok akademisyen görevden alındı, neden?

RTE: Çünki FETÖ,

Gazeteci: Ekonomi neden tökezliyor?

RTE: Çünki COVİT

Bunlara daha onlarca ek yapabilirim, işin içinde daha türban var, eşi türbanlı olan cumhurbaşkanı var, esasında ilk başlarda hiç bahane saymadıkları IŞİD var, varoğluvar yani. Bunlar sadece Türkiye'de var, diğer ülkelerde yok.

Önceki gün Adalet Bakanı "Aslolan tutuksuz yargılamadır. Tutukluluk istisnadır. Deliller toplanmış, kaçma şüphesi yok, yeri yurdu belli, seneler geçmiş, 'Hadi tutuklayalım' olmaz" diye bir açıklama yaptı.

Bu açıklamayı 18 yıl önce iktidara gelen AKP hükümetinin adalet bakanı açıklasaydı hiçbir sözcüğünü değiştirmesine gerek kalmazdı. Bunlar o zaman da sorundu, şimdi de sorun. Ama yukarıda sıraladığım bahaneler var ya, o yüzden binlerce insanı hapse atıp, kimilerini öldürdükten yada intihar etmelerine neden olduktan sonra bakan bu açıklamayı yapıyor. Ne kadar demokratik gözüküyor değil mi?

Aynı istifasından 1 saniye önce el üstünde tutulan bakan Berat Albayrak'ın istifa mektubunun Anadolu Ajansı'nda yer almaması, cumhurbaşkanının 27 saat sonra yanıt vermesi gibi, faşizmin bumerang gibi teptiği bir ülkede bakan bu açıklamayı yapabiliyor. Oysa kendisi istifa ettiğinde de böyle olacak, hatta Erdoğan istifa ettiğinde de.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi