Fikret Orman paralar nerede? Ahmet Nur Çebi Beşiktaş nerede?

Antalyaspor hazırdı ve kazanmak için Beşiktaş ise ‘iş olsun’ diye oynadı. Antalyaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenmesinin en kısa aktarımı bu!

Görüldü ki Beşiktaş, 5 değil 15 futbolcu değiştirme olanağına sahip olsaydı da konuk ettiği Antalyaspor’u boş tribünler önünde yenmesinin pek mümkünatı yoktu. Zira Beşiktaşlı oyuncuların lige zorunlu olarak verilen uzun arada fiziksel olarak da zihinsel olarak da futboldan kopuk yaşadıkları fazlaca belirgindi. Hazırlanmamışlar takımın en yaşlısı Atiba Hutchinson dışında…Yazının kurgusu Beşiktaş’ın yitirme nedenleri üzerine olabilir ancak bu kesinlikle Antalyaspor’un sonuca giden güzel futboluyle yengisini ve muhteşem performans sergileyen kalecisi Ruud Boffin’in başarısını gölgelememeli. Ezcümle: Antalyaspor hazırdı ve kazanmak için Beşiktaş ise ‘iş olsun’ diye oynadı. Antalyaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenmesinin en kısa aktarımı bu!

Maçın ilk çeyreğinde Sinan Gümüş takımını öne geçiren golü Beşiktaş kalesine gönderirken Gökhan Gönül’ün hatası çok fazla sırıtmadı. Ancak Amilton Minervino da Silva’nın kaydettiği ikinci goldeki yanlışı profesyonelliği ve çalışkanlığı ile hiç bağdaşmadı. Gökhan Gönül ile Caner Erkin’in yaşamakta oldukları travmayı kısmen anlamak olası. Bir yanda aldıkları ücretlerde yüksek oranda indirim isteyen yöneticiler diğer yanda oynamadan yılda 2 milyon 500 Euro kazanacağını varsayan Oğuzhan Özyakup gerçeği! Gitmek mi zor kalmak mı?

Beşiktaş, Antalyaspor maçının iki devresinde farklı oyunlar sergiledi. İlk bölümde savunmasında gereksiz açıklar veren, kanatları kullanamayan, rakip ceza alını içinde hiç bir şekilde organize olamayan ve birbirlerinden kopuk oynayan futbolcu topluluğu mevcuttu. Bu nedenle sayısız kez girdikleri rakip cezalanında buldukları pozisyonları senkron tutturamadıkları için değerlendiremediler. İkinci bölümdeyse oyuncu değişiklikleri kısmen işi yaradı. Beşiktaş’ın ‘çıkmayan candan umut kesilmez’ deyişi ile örtüşen performansa sahip Hollandalı oyuncusu Jeremain Lens dahi oyunu hareketlendiren isim olup çıkverdi.

Ne var ki Beşiktaşlı futbolcular öylesine istemsiz ve öylesine bıkkın ve de sıkkınlardı ki toparlanmaları zordu. Adem Ljajic’in durumu 2-1 yapan gol sonrası Beşiktaş sahada çok daha baskın oyun sergiledi. Ancak bu kez de önlerine Anadolu takımlarının o bildik, kanıksadık taktiği duvar ördü. Antalysporlu oyuncuların neredeyse tümü kendi ceza sahaları içinde kusursuz savunmaya geçtiler, yengiyi yitirmemek için doğal olarak. Geniş ve kalabalık savunma bloğu havadan, karadan aşılmaya çalışıldı, aşıldığı anlarda da Beşiktaş ileri uç elemanlarının karşısına ‘Ruud Boffin’ çıkıverdi. Ve maçta da bitiverdi…

Unutmadan, 55’inci dakikada Atiba Hutchinson’ın verdiği pasta rakip ceza alanı içinde 3 Beşiktaşlı futbolcu topu önlerinde buluverdi. Topa vuran Tyler Bold oldu sonuç da Beşiktaş’a gönül verenler adına hüsran. Sergen Yalçın’ı yermek kolaya kaçmak olur. Bu kez suçlu Covid 19!

Yönetim mi? Ekonomik olarak Beşiktaş’ın sonunu hazırlayan bir önceki başkan Orman, ‘Fikret Orman paralar nerede?’ tezahuratı ile kaçtı, korkarım Ahmet Nur Çebi de ‘Beşiktaş nerede?’ bağırışları ile yolcu edilecek!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi