Futbolun içine ettiniz, hakemleri de rezil!..

Hakem Fırat Aydınus, dün gece gelen emirle Beşiktaş’ın gönlünü alıverdi! Gençlerbirliği’ni kim savunacak? Onların spor basınında yandaşları, destekçileri de yok.

Geçen haftanın ardından "Bundan böyle hakemlerin yansız olduğuna ya da yukarıdan emir almadıklarına beni kimse inandıramaz" deyivermiştim. Dün gece İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş – Gençlerbirliği maçını izledikten sonra öngörümdeki haklılık daha da belirginleşti ne yazık ki!..

Karşılaşmanın 12’inci dakikası; Gençlerbirliği oyuncusu Nadir Çiftçi yaşanan bir pozisyon sonrasında takımının lehine karar beklerken maçın hakemi Fırat Aydınus’tan sarı kart gördü. 27 yaşındaki futbolcu, daha sonra itiraz ederek hakeme bir şeyler söyledi (küfür etmiş olması büyük olasılık), bunun üzerine de sahadaki otorite Aydınus, futbolcuyu direkt kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. ‘Doğaldır hakemin kararı’ dedik ve maçı izlemeye devam ettik. Sahada bir eksikle mücadele eden konuk ekip Floyt Ayite ile golü bulduğunda sadece Beşiktaş savunmasının hatasına değil, kaleci Loris Karius’un kendisine gelen ilk topun nasıl kaleye girmesine olanak tanıdığına da tanıklık ettik. Derken 35’inci dakikada Fırat Aydınus, Adem Ljajic’e sert giren Yasin Pehlivan’a sarı kart gösterdi. Hemen sonrasında da kulağındaki cihazdan kendisine uyarı geldi. VAR hakemi, Aydınus’un pozisyonu bir kez daha izlemesini önerdi ve bunun üzerine ekrana bakıp sahaya dönen hakem de kartının rengini sarıdan kırmızıya çevirdi. Ve Gençlerbirliği sahada 9 kişi kalıverdi. ‘Futbol bu olur böyle şeyler’ deyip geçecek miyiz, yoksa sahada olup bitenin ardındaki gerçeği mi anımsatacağız? Görevimiz yansız ve tarafsız, objektif olarak olup biteni aktarmak olduğuna göre tabii ki hiç tereddütsüz gerçeği!

Sahadaki kaosun geçmişi, geçen hafta oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin öncesine dayanıyor. Şöyle ki; futbol federasyonu başkanı Nihat Özdemir (Futbolun Nihat abisi) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, malum olduğu üzere maçtan önce ünlü bir alışveriş merkezinde bir araya geliyor. Ve Fenerbahçe – Beşiktaş maçının hakemi de karşılaşmada hala tartışılmakta olan kararlar veriyor.

Sonrasında Beşiktaş Kulübü, futbol federasyonundan VAR görüntülerini açıklamasını talep ediyor. Beşiktaş’ın federasyona verdiği süre dün saat 17.00’de sona eriyor. Beşiktaş da haklı olarak VAR kayıtlarının açıklanmaması durumunda federasyon yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı…

Sonrasında da hakem Fırat Aydınus, dün gece gelen emirle Beşiktaş’ın gönlünü alıverdi! Gençlerbirliği’ni kim savunacak? Onların spor basınında yandaşları, destekçileri de yok. Oldukça açık ve net: Nihat Özdemir ve ekibi Türk futbolunun içine etti, diğer yandan da hakemleri rezil! Ha federasyon Yıldırım Demirören döneminde iyi yönetiliyordu da Nihat Özdemir mi bu hale getirdi? Elbette ki hayır, futbolu da, hakemleri de bu hale getiren AKP düzeni!..

Maç mı? Gençlerbirliği sahada çok uzun süre 9 kişiyle mücadele etti ve 10’a 11’iken gol bile attılar. Beşiktaş ise 11 kişiyle oynuyor gözükse de aslında 2 eksikle mücadele etti. O, 2 iki futbolcuyu da bir zahmet siz buluverin! Sevgili Abdullah Avcı, bu hafta da (verilen emirle) Merkez Hakem Komitesi’nin ‘kıyağı’ ile noktalandı ve Beşiktaş hakem kararıyla maçı 4-1 kazandı. Ancak ligin ikinci yarısı böyle gitmez bilesin… Çekirgenin zıplama sayısı bellidir!

Ve 37 yaşındaki Atiba Hutchinson… Oğuzhan Özyakup’un 2 milyon 400 bin Euro aldığı takımda 900 bin Euro’ya oynayan Kanadalı futbolcu, sen gerçekten örneksin. Saygınlığın her geçen gün katmerleniyor. Dileğimiz seni izleyen genç oyuncuların biraz utanmaları ve seni örnek almaları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi