Paşam sen kime küssün?

Jeremain Lens sen gerçekten kime küssün paşam? Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kolay para kazanılmıyor, emin ol.

Topa küssün diyeceğim ancak önünde bulduğu zaman en azından azcık da olsa ayaklarınla sürüyorsun, bu nedenle topa küs olamazsın. Takım arkadaşlarına küssün desem dışarıdan pek de öyle gözükmüyor, bu olasılık da gitti. Yönecilerine küssün desem kısa sürede yalanlama gelir! Jeremain Lens sen gerçekten kime küssün paşam? Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kolay para kazanılmıyor, emin ol. Kazancının vergisini de kulüp ödüyor, daha ne istiyorsun? Ha ödemeler geciktiği için ‘umurunda’ değil ne yengi, ne de skor sanırım. Ama bilesin bir sezon için sana 2 milyon 300 Euro gibi parayı hiç kimse vermez, yağı bol bulup üstlerine dökenler bile!Çok yakın arkadaşım diyor ki "Ama Jeremain Lens çok iyi oynadı" yanıt verdim; hadi canım iyi geceler öptüm!..

Beşiktaş deplasmanda Denizlispor’u 5-1 yendi yenmesine de bu farklı skorla gelen yengiyi abartmamak gerekli zira ev sahibi bildik, kanıksadık ‘o’ Anadolu ekibi taktiğini benimsemeden mücadele etti sahada. Attıkları ve beraberliği yakaladıkları gol sonrası savunmaya çekilmedikleri gibi üç puanı getirecek golü arama çabalarını sürdürdüler. Bu da Beşiktaş’ın işine kolaylaştırdı. Beşiktaş’ın yengisini abartmayalım ama oyuncuların attığı beceri dolu golleri de alkışlayalım tabii ki. Özellikle de Georges Kévin N'Koudou’nun  golünü… Zaten seyircisiz, tatsız, tutsuz maçı renklendiren de sadece goller oldu, bunaltan gecede…Sevgili Sergen Yalçın birkaç şeyi merak ediyorum! Maaşında fazla indirime yanaşmadığı iddia edilen Caner Erkin’i yedekte sen mi tutuyorsun yoksa başkanın istemiyle bunu zorunlu olarak mı yapıyorsun? Amaç Rıdvan Yılmaz’ı hazırlamak ise genç futbolcunun çok yol alması gerekli, bunu sen benden çok daha biliyorsun. Ayrıca madem Caner Erkin’i yedekte tutuyorsun benzer politika izleyen Gökhan Gönül’ü neden direkt oynatıyorsun? Denizlispor diğer Anadolu takımları gibi attığı golün ardından savunmaya çekilseydi ne yapacaktın? Sahadan galip ayrılan üstüne üstlük farklı skorla ayrılan takım eleştirimez diye bur kural yok bilesiniz!

Bu yengi Beşiktaş’ın sorunlarına sadece iki günlüğüne ‘sünger’ çeker. Fikret Orman yönetiminde 6.5 yıl görev yapıp Orman’ın ardından ‘atıp-tutan’ adamdan kimseye hayır gelmez! Tribünler zaten gerekli soruyu yöneltiyor; "Fikret Orman paralar nerede?" Bir yıl görev yapıp sorasında ‘hatalarını gördüm ayrıldım’ dese anlarım da söz konusu 6.5 yıllık bir süreyi kapsıyor. Kanal, kanal ağlak şekilde dolaşması da hani var ya bi söylem ‘Beşiktaşlı duruşu’ ile hiç mi hiç örtüşmüyor. Sanırım tepemi attıran kısmı, alacağını isteyenleri gazetelerde afişe ettirmesi oluverdi. Oysa Ahmet Nur Çebi önce Fikret Orman döneminde Beşiktaş Kulübü’ne verdiği borcu geri almak için neler yaptığını dürüstçe anlatmalı önce, ki herkes Ahmet Nur Çebi’yi tanıyabilsin!   

Beşiktaş halkın takımı olmaktan hızla uzaklaşma yolunda emin adımlarla yol alıyor. Ağlak bir başkanla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi