Sergen ve tavşanı!

Sergen Yalçın ne yapsın yetileri sınırlı futbolcu topluluğu ile? Kadrodaki hiçbir oyuncuyu o transfer etmedi ki…

Beşiktaş kongre üyeleri bir başkan seçiyor, seçtikleri başkan iki ‘sadık’ adamı ile birlikte yönetim kurulunun diğer üyelerini kaale almadan transferler yapıyor, menajerlere para saçıyor, stat inşaatı ile kulübü borç sarmalının içine sokuyor, sonrasında da çekip gidiyor, üstelik ardına bakmadan. Yok, hakkını yemeyelim arada telefon edip "Sekreterlerimin maaşlarını ödeyin" uyarısında bulunmayı ihmal etmiyor! Ancak giderken ardında hiç abartısız ‘enkaz’ bırakıyor… Hatta ‘enkaz’dan öte geleceği 10 yıl süreyle ipotek altına alınmış bir kulüp bırakıyor. Sonrası malum, gidenin yönetim kurulunda yer alan bir başka isim başkan seçiliyor sorunlara çözüm üreteceği varsayılırken problemler daha da büyüyor, büyüyor ve büyüyor… 

Teknik direktör olarak takımın başına Sergen Yalçın getiriliyor. Beklenti ne? Sergen Yalçın sahadaki yetisini teknik adam olarak kulübeye de taşıyacak, yokluk içinde varlık yaşatacak, zira kendisinin yarı zamanlı diğer mesleği ‘sihirbazlık!’ Elbette söz konusu tabloda Sergen Yalçın’ın şapkasından ‘tavşan’ çıkarmasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşıyor, doğal olarak hedefteki isim başkan değil de Sergen Yalçın oluyor. Yemezler!.. Sevgili Ahmet Nur Çebi, klişe olacak ama varsın olsun; muhabirlere verdiğiniz demeçlerin 10’da 1’i kadar kulübe maddi destek verin ki, aylardır paralarını alamayan futbolcular da sahada kendilerini oyuna versinler! Sürekli kendinizi aklama çabanız ve giden başkanla örtüşen şekilde ‘ben’, ‘ben’ demeniz biliniz ki başkanlık ömrünüzü çok kısa sürede tüketecek.

Sergen Yalçın, Kayserispor karşısında hata yapmış, yanlış isimlere görev vermiş de… Geçiniz, hem de bir kalemde! Sergen Yalçın ne yapsın yetileri sınırlı futbolcu topluluğu ile? Kadrodaki hiçbir oyuncuyu o transfer etmedi ki… Genç Rıdvan Yılmaz, Sergen Yalçın’ın kararıyla mı ilk 11’de yar alıyor? Yönetim Caner Erkin indirime yanaşsın diye ‘aba altından sopa gösteriyor.’ Bu arada da "Beşiktaş’ın sol kanadı yıllarca garantide" haberi yaptırmayı ihmal etmiyor!

Sadece Caner Erkin’e mi gözdağı veriliyor? Elbette ki diğerlerine de. Sen ortalarda gözükmeyen Oğuzhan Özyakup’a sözleşmesi devam ettiği için yılda 2,5 milyon Euro ödeme yapmak zorunda kalacaksın diğer yandan sözleşmesi sona eren futbolcuları köşeye sıkıştıracaksın, hadi oradan!

Gördük kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor’un Beşiktaş’ı 3-1 yenerken sahada kimlerin var olma mücadelesi verdiğini. Takımın en yaşlısı ve en az para alan ismi Atiba Hutchinson’ı siz de izlediniz mi sevgili başkan? Kim Kayseri deplasmanında Kanadalı centilmen futbolcu kadar mücadele etti? Hiç birisi oynamak istemedi, sadece oynarmış gibi yaptı. Görüldü ki Rıdvan Yılmaz’ın olgunlaşması için deneyime gereksinimi var ama bu 7-8 maçla olacak iş değil. Ya genç kaleci Ersin Destanoğlu’nun çaresizliği… Yolları uzun iki genç adamı da ateşe attınız!

Kayserispor, Beşiktaş’ı bileğinin hakkıyla göstere göstere yendi. Hasan Hüseyin Acar’ın birisi geçerli sayılmayan iki serbest atıştan göstere göstere attığı gol gibi. Yardım kampanyasının ‘Bırakmam Seni’ sloganında radikal değişim şart! ‘Eski yönetim kurulu üyeleri vazgeçin Beşiktaş’a başkanlık yapma sevdasından, bırakın.’ Ki Beşiktaş bir silkelensin ve kendine gelsin!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi