Zenginlik de bir yere kadar

Yeni transferleriyle favori çıktığı maçta Fenerbahçe sezonun ilk kaybını yaşadı ve Kadıköy’de Sivasspor’la 1-1 berabere kaldı…

Sosa, Ferdi, Pelkas tribünde… Kulübede tamamına yakını onbirde oynayacak düzeyde 10 futbolcu…

Uzun süredir Fenerbahçe’nin, Fenerbahçelinin özlediği kadro zenginliğiyle Sivasspor karşısına çıktı Sarı Lacivertliler…

Özellikle Berisha ile Rossi’nin onbirde olması tribünlere heyecan verdi… Tribünler demişken… Maça ilgi verilen izin doğrultusunda büyük olup bir de gündüz maçının canlılığı eklenince güzel bir futbol günü başladı Saraçoğlu Stadı’nda….

Fenerbahçe artık alışılmış hareketliliği ile başladı karşılaşmaya. Baskıyla kazanılan toplar, sürekli ileri dönük oyun derken gol de gelince evsahibinde yüzler güldü, fark beklentisi başladı.

Beklentilerin en fazla olduğu isim Mesut da ilk başta göz dolduruyordu. Ama ilerleyen dakikalarda yine düştü, yine hareketsiz bir görüntüye büründü.

Devre bitiyor derken Altay’ın gereksiz hareketiyle penaltı geldi, skor eşitlendi.

Çok iyi kaleci Altay, bu tartışılmaz. Ama fazla özgüvenin neden olduğu bariz hatalarla sinyaller veriyordu. Bu kez sinyali aştı, ciddi kaza oldu.

Maçın 2. yarısında Sarı Lacivertliler şaşırtıcı biçimde düşüp, oyuna asılamadılar. Gözler doğal Pereira’ya, yapacağı dokunuşlara çevrildi.

Bir de üst üste yaşanan adele sakatlıkları dikkat. Bu durum elbette Pereira’nın idman yüklemelerinin konuşulmasına neden olacaktır. Hafızası iyi olanlar hatırlayacaktır, Portekizli teknik adamın ilk döneminde de bu tür sıkıntılar dönem dönem yaşanmıştı. Mutlaka bunla ilgili bir çalışma yapılıp gerekli tedbirler alınacaktır.

Sürekli sakatlıklar, Sivasspor’un doğal olarak zamana oynaması bu bölümde futbol kalitesini düşürdükçe düşürdü ve Fenerbahçe sezonun ilk kazasını en geniş kadrosuyla yaşadı.

Bu kayıbı Altay’a yazmak hata olur. Her iyi kalecinin benzer olayları dönem dönem yaşanır. Mesele Fenerbahçe’nin neden oyuna tutunamadığı olmalı…

Son transferler sonrası bir adaptasyon sürecinin yaşanması son derece doğal olacaktır. O nedenle zaten hep zamanında transfer yapılması istenmez mi?

Yeni transferler derseniz… Yıldızlıktan uzak, daha çok takım oyuncusu olacaklarının sinyalini verdiler. Bu da zaman alacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi