Bakan Berat Albayrak ve kamusal bir tehlike

Bu resimlerde artık yanında başkaları da yok, tek süper star kendisi, portalda başkasının zaten hiç resmi yok.

Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi portalı meslek gereği çok ziyaret ettiğim bir portal; haklarını da teslim edelim, yayınladıkları veriler de düzgün.

4 Şubat 2020 günü Artı Gerçek sitesinde "Hazine ve Maliye Bakanlığı portalı: Gülelim mi, ağlayalım mı?" başlıklı bir yazı yayınlamış idim.

Yazımın amacı Hazine ve Maliye Bakanlığı portalını açtığınızda karşınıza çıkan çok ama çok sayıda Berat Albayrak resmi idi; bu durumu hem devlet ciddiyeti hem de bakan psikolojisi açısından çok sıkıntılı görmüştüm ve kibarca bir uyarı yazısı yazmıştım.

Uyarı diyorum, çünkü bu durum gerçekten çok tuhaf bir manzara oluşturuyordu; 4 Şubat günü yazdığım bu yazıda beni rahatsız eden resimlerde (Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak resimleri) en azından başkaları da görünüyor idi.

Bugün aklımda başka bir konu vardı, yayınlanan enflasyon oranları konusu, son yayınlanan Ekonomi Sunumuna ulaşmak için yine Hazine ve Maliye Bakanlığı portalına girdim ve karşıma damat Albayrak’ın tam yedi resmi çıktı ve bu resimlerde artık yanında başkaları da yok, tek süper star kendisi, portalda başkasının zaten hiç resmi yok.

Tekraren ifade ediyorum, ulaştığım kapsamlı Ekonomi Sunumu 2 Mart tarihli, her hafta Pazartesi günleri yenileniyor, önemli bir kaynak, bu sunumlar birer başarı.

Yedi resmin biri Bakan portresi, altında yine bir habere bağlı olarak Berat Albayrak var ama daha komik hatta sakil duran önünüzden geçen beş resim; Elazığ, Mardin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye İş Konseyi toplantılarında konuşan ve resme tek başına yansıyan Bakan Bey.

Burada sakalet meselesi yakışıklı, hep gülen Bakan Bey ile ilgili değil, bu yaklaşıma ilişkindir.

Çok açık söylüyorum, bu durum normal bir durum değil.

Berat Albayrak ailesine ait şirketlerin internet sitelerine bu şirketlerde yöneticilik yapsa, İnşallah yakında bu da olur, kendi resmini istediği kadar koyabilir, bu da çok doyumlu bir insan çizgisi sunmaz ama kendi şirketidir, istediğini yapabilir, o siteye girersem bu duruma gülerim ama itirazım sınırlı kalır, hatta bana ne der geçerim.

Ancak, bu doyumsuzluğu, bir psikolojik sorun çağrıştıran resim meselesi bir resmi portalda, üstelik Hazine ve Maliye Bakanlığı portalında ortaya çıkınca durumun vahameti değişiyor, çok artıyor.

Siyaset kulislerinde Erdoğan’ın AKP genel başkanlığından çekileceği ve bu koltuğu damadı Berat Albayrak’a bırakacağı söylentileri var; bu koltuk değişikliğinin çok büyük çapta sadece görüntüde yaşanabileceği söylenebilir, yüzde yüze yakın doğrudur ama yine de AKP genel başkanlığı TBMM’nin en büyük partisinin başkanlığıdır ve söz konusu resmi portalda karşımıza çıkan doyumsuzluk manzarası bu koltuğa nasıl yansır bilemiyorum ama kamu çıkarı adına tehlikeli bulduğumu itiraf etmek zorundayım.

Önemli kamu görevlerinde liyakat mutlak olarak çok önemlidir ama muhtemelen liyakat kadar önemli başka bir konu da yetki içeren görevlere gelenlerin ruh doyumluluğudur, Türkiye ne çekti ise, ne çekiyorsa belki de doyumsuz kişilerden çekmiştir ve çekmektedir.

Sayın Bakan lütfen bu portaldaki bu ayıplı görünümü değiştirin.

İstiklal Mahkemeleri meselesine çok meraklısınızdır AKP’liler olarak, bu Mahkemenin zulmettiği (doğrudur) hacıları, hocaları hep anarsınız, törenler düzenlersiniz; peki, Hazine ve Maliye Bakanlığının sitesine neden Cavit Bey’in bir resmini koymaktan imtina edersiniz, çok muhafazakâr bir isim değil diye mi?  

Yoksa aile kökeni itibariyle sorunlu mu geliyor?

Üye olduğu bazı kuruluşlar mı rahatsızlık veriyor?

Osmanlı’ya da zahiri, yüzeysel bir merakınız var ama Osmanlı’nın bu önemli Maliye Bakanı’na, üstelik İstiklal Mahkemesi tarafından yaşamı sonlandırılmış bir Maliye Bakanına neden sitenizde bir gönderme yok?

Bakan resimlerinden yer kalmadığı için mi yoksa?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi