Işıkhan tarih verdi: Emekli banka promosyonu ödemesi mart sonunda

Işıkhan tarih verdi: Emekli banka promosyonu ödemesi mart sonunda
Erdoğan'ın emeklilere promosyon miktarını açıklamasının ardından Bakan Vedat Işıkhan'dan tarih geldi. Işıkhan, "28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'deki seçim mitinginde emeklilere banka promosyonunda artış mesajı vermesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan tarih geldi.

Işıkhan, emeklilere yönelik banka promosyonu ödemesi hakkında tarih verdiği açıklamasında şunları söyledi:

'28 MART İTİBARIYLA HESAPLARINA YATMIŞ OLACAK'

"* Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilgili, kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında olacak şekilde yükselttik.

* Cumhurbaşkanımız bunu Kayseri mitinginde kamuoyuyla ve emeklilerimizle paylaşmıştı. Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar.

* 28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları da hesaplarına yatmış olacak. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gelişmeleri takip ediyoruz, belirlendiğinde ve sonuca vardığında emeklilerimizle paylaşacağız."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Seçim yaklaştıkça emekliler zam beklentisiyle eleştirilerini yükseltirken, Erdoğan'ın promosyon artışı mesajı bugünkü Kayseri mitinginde gelmişti.

Erdoğan, "Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum" demişti. (AA)

Öne Çıkanlar