Ağır mobbinge maruz kalan engelli işçi, tekerlekli sandalyesini ateşe verdi

Ağır mobbinge maruz kalan engelli işçi, tekerlekli sandalyesini ateşe verdi
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin kadrolu işçisi, engelli yurttaş Muhammed Gezer, yaşadığı mobbinge dikkat çekmek için tekerlekli sandalyesini ateşe verdi.

Diyarbakır'da bulunan Silvan Halk Eğitim Merkezi çalışanı Muhammed Gezer isimli engelli yurttaş, eğitim merkezi müdürü tarafından maruz kaldığı mobbingi protesto etmek amacıyla tekerlekli sandalyesini yaktı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde kadrolu işçi olarak çalışan engelli yurttaş Muhammed Gezer yaşadığı mobbing sebebiyle eğitim merkezinin binası önünde tekerlekli sandalyesini yakarak yaşadıklarını protesto etti.

YAŞADIĞI MOBBİNGLER

Kurum binası önünde açıklama yapan Gezer, kuruma atanan müdürün 2017 yılından bu yana kendisini psikolojik şiddet, baskı ve dışlamalara maruz bıraktığını belirterek, "Sıcak soğuk dinlemeden müdür beni girişte bekletiyor. Herkesin odası varken sıcakta çalışırken ben soğukta bırakılıyorum. Hem de müdürün böyle bir yetkisi olmamasına rağmen" dedi.

'ÇALIŞANLAR SENDEN RAHATSIZ OLUYOR'

Sadece bir kez geç kaldığı iş için 4-5 kez tutanak tutulduğunu söyleyen Gezer, 2 gün önce "mutfağa girdiği" gerekçesiyle müdürün kendisini tutanak tutmakla tehdit ettiğini ve mutfağa girişinin "çalışanlar senden rahatsız oluyor" denilerek yasaklandığını ifade etti.

SANDALYESİNİ ATEŞE VERDİ

En son geçici görevlendirme talebinin İlçe Milli Eğitim tarafından "tepeden bir üslup" ile red edildiğini kaydeden Gezer, "Biz engelliler tekerlekli sandalyeye mahkum olabiliriz ancak sizin egolarınıza mahkum olmayacağız. Eğer tekerlekli sandalyeden rahatsız olduysanız ben de bugün bunu yakacağım" diyerek tekerlekli sandalyesini ateşe verdi. (MA)

Öne Çıkanlar