Avustralya’da sel: 14 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evlerinden tahliye edildi

Avustralya’da sel: 14 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evlerinden tahliye edildi
Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaleti ve eyaletin başkenti Sidney'de yoğun yağışın neden olduğu sellerden 500 bin kişinin etkilendiği açıklandı.

Yeni Güney Galler (NSW)  Başbakanı Dominic Perrottet, Sidney’de düzenlediği basın toplantısında, eyalet genelinde 500 bin kişiye, bugün beklenen yoğun yağışlar nedeniyle evlerini terk etmeleri talimatı verildiğini bildirdi. Durumun düzelmeden önce daha da kötüleşeceğini açıklayan Başbakan Perrottet, "Bugün birçok insan, eyaletimizin çoğunun su altında olduğunu görerek uyandı." ifadelerini kullandı.

AA’da yer alan haberde bazı bölgelerde su seviyelerinin geçen yılki yıkıcı sellerden daha yüksek olacağını belirten Perrottet, ‘‘Özellikle Hawkesbury bölgesinde sellerin geçen yıldan daha kötü olmasını bekliyoruz ve gün boyunca Newcastle ve Hunter bölgelerinde daha fazla sağanak yağmur ve sel olacağını gözlemliyoruz." dedi.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

NSW ve Queensland eyaletlerinde hafta sonundan bu yana etkili olan sellerde toplam 14 kişi hayatını kaybetti. Yüzbinlerce kişiyi etkileyen sellerde kayıp oldukları bildirilen 5 kişiyi arama çalışmaları sürerken daha fazla can kaybı yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Yoğun yağışların şiddetli rüzgarla birlikte süreceğini açıklayan Avustralya Meteoroloji Bürosu, kötü hava şartlarının çok tehlikeli ve yaşamı tehdit eden boyutlarda etkili olacağını duyurdu.

Çok sayıda okulun kapalı tutulduğu bölgede, köprülerde, yüksek arazilerde, evlerin çatılarında ve balkonlarında mahsur kalan Avustralyalıları kurtarmak için acil servis ekipleri helikopterlerin yanı sıra tekne ve botlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar