BBC muhabiri Xelef'in vurulduğu görüntüleri paylaştı, McGurk görüntüler için 'savaş suçu' dedi

BBC muhabiri Xelef'in vurulduğu görüntüleri paylaştı, McGurk görüntüler için 'savaş suçu' dedi
Riam Dalata, konvoyun vurulması sonucu yaşamını yitiren Suriye Gelecek Partisi Başkanı Hewrîn Xelef’in Türkiye destekli gruplar tarafından vurulduğu görüntüleri paylaştı.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik Türkiye’nin saldırılarına karşı sabah saatlerinde Girê Spî kentine giden sivillerin yer aldığı konvoy vuruldu.  Saldırıda Suriye Gelecek Partisi Eş Başkanı Hewrîn Xelef yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

BBC muhabiri Riam Dalati sosyal medya hesabından, Hewrîn Xelef'in Türkiye destekli silahlı güçler tarafından öldürüldüğüne dair görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde yerde yatan bir kişiye değişik kerelerde ve farklı kişiler tarafından defalarca kurşun sıkıldığı görülüyor.

MCGURK: BU BİR SAVAŞ SUÇU

ABD'nin IŞİD'le Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk, da hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazetenin paylaşmış olduğu "Terör örgütü PYD’nin Suriye’deki siyasi uzantılarından Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef, başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi" haberini Twitter hesabından paylaşarak söz konusu görüntülere tepki gösterdi.

McGurk, "Suriye’de yaşayan halklar için çalışan silahsız 35 yaşında bir kadını ‘etkisizleştirmek’ için ‘başarılı bir operasyon’ ilan ediyor. Bayan Hevrin Khalef'in bir araçtan sürüklendiği ve ölümüne ateş edildiği bildirildi. Bu bir savaş suçu" dedi. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar