Beştaş’tan Soylu’ya: Onurumuzun zekâtı sana birkaç ömür yeter

Beştaş’tan Soylu’ya: Onurumuzun zekâtı sana birkaç ömür yeter
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermelerine yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Onurumuzun zekâtı ona birkaç ömür yeter” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ı hedef göstermesine Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yanıt verdi.

Sabahtan bu yana gergin bir bütçe geçirdiklerini kaydeden Beştaş, "En çok İçişleri Bakanının kullandığı cümle ‘yalan söylüyorsunuz’. Kendisiyle ilgili suçlamalarla ilgili o kadar çok bilgi var ki; bunları kapatmak için sözlerimize ‘yalan söylüyor’ diyor. Muhtemelen bir tik haline geldi, herhalde sokakta yürürken de ‘yalan söylüyorsun’ diye bağırıyordur. Aksine yalan atma konusunda bir rekor kırıyor. Somut delillerle ortaya koyuyoruz. Buna bilimsel söylüyorum; yansıtma diye bir hastalık diye bir hastalık varmış. Kişinin kendisinde olan düşünce ya da davranışları karşı tarafta varmış gibi gösterme hastalığı. Bilim bunun narsistlik ya da kişilik bozukluğu olanlarda görüldüğünü söylüyor" dedi.

DEVRİLEN 33’ÜNCÜ BAKAN OLACAKSIN

Beştaş, Soylu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında sözlerini hatırlattı. Beştaş devamla şöyle konuştu: "‘At üstünde durmayı beceremeyen Başbakan’, ‘Paçalarında yolsuzluk akıyor’, ‘Boyan döküldü, Başbakan rantın kendisini getirdi, kendisini Padişah olarak görüyor’ bunları Erdoğan hakkında kim söylüyor? Süleyman Soylu. 7 Haziran öncesi ‘Allah şahittir ki bütün bedenim kan gölüne dönse de Erdoğan’dan ayrılmayacağım’ dedi. Süleyman Soylu kırmızı plaka aldı. Bir kere bakan şunu unutmasın Kürt sorunu son 40 yılda 8 başbakan 13 Hükümet devirdi. Son 40 yılda 32 İçişleri Bakanı devirdi. Kendisi de 33’üncü olacak. Bunun hesabını verecek. Bu konuda kuşkunuz olmasın.

ONURUMUZUN ZEKÂTI ONA YETER

Kumpas bakanı kendisi. İçişleri Bakanı bütçesi olduğu belli. Kendi emrindekilerine talimat vermiş. Silopi’de gözaltı operasyonu yapmış. Burada suçlu ilan etti. Ayıptır, ayıptır. Bir milletvekiline böyle iftira atamazsınız. Sabah söyledim, her şey sizin emrinizde, gözaltı da yaparsınız, sahte tutanak tutar, bunun dosyasını oluşturursunuz. Dün akşam operasyon olması ve bugün İçişleri Bakanın bütçesi görüşülmesi tesadüf mü? Asla değil. Bana dedi ki; başınızı öne eğeceksiniz. Ben hiçbir şey bilmiyordum. Bizim her tarafta başımız açık, anlımız dik. Kendisinin başını eğmesi için uyuşturucu mu? Hırsızlık mı dersiniz. Mafyayla iltisak mı dersiniz, başını eğmesini tüm toplum bekliyor. Biz onun başını eğmesini bekliyoruz. Onurumuzun zekâtı ona birkaç ömür yeter. Biz asla başımızı eğmeyiz, eğdirmeyiz. Yalan attığı kesin."

Genel Kurul devam ediyor. (MA)

Öne Çıkanlar